ONS VERHAAL

Sommelier Lucia...

Een vat vol passie en enthousiasme, sommelier sinds 2014 (FISAR-sommelier school in Turijn). Woonde 5 jaar in Piemonte tussen de mooiste wijngaarden ter wereld, leerde er wat wijn echt is of zou moeten zijn en organiseerde zalige reizen voor levensgenieters. Ze is grote fan van duurzaam ondernemen in alle sectoren. Een krak in het zoeken en vinden van getalenteerde wijnmakers met het mooiste verhaal en de beste wijnen en deze voor jou naar België brengen. Sinds 2020 maakt Lucia mensen blij met WHOOwine.be

WHOOWINE ... what's in a name 😉

/ ‘WHOO! ook ‘WÜ of ‘WHÜ / Gebruikt om plotselinge opwinding, verbazing of opluchting uit te drukken.

 

OPWINDING… over de overheerlijke smaakervaring na het drinken van de wijnselectie van Lucia. 

VERBAZING… over de prachtige, pure verhalen van onze getalenteerde wijnmakers.

OPLUCHTING… over eindelijke hoef je niet meer zelf op zoek naar een kwalitatieve lekkere en eerlijke wijn.

“Ik zag door de jaren heen zoveel passie en ambacht waar nooit iets over verteld werd. Met WHOOwine wil ik deze verhalen met je delen.”

Samen met de wijnmakers deel ik de liefde voor kwaliteit en respect voor de natuur. We delen onze passie voor wat we doen.


ONLINE WEBSHOP VOOR GOEDE DOELEN EN VERENIGINGEN

Met WHOOwine selecteert Lucia de beste biologische wijnen van boeren met een verhaal en een hart voor de planeet. Begin 2023 lanceerde ze een online wijnshop voor goede doelen.

 

‘Wanneer mijn dochtertje Luna op de wereld kwam, zag ik mijn wijnshop even vanop afstand. Ik ging op zoek naar meer impact als duurzame ondernemer. Goede doelen maken voor mij de cirkel rond. Door hen met het praktische van een wijnverkoop te ondersteunen, kunnen zij zich meer focussen op de impact die ze maken.’

Lucia


Op het ritme van de natuur

Lucia kent alle wijnmakers persoonlijk en gaat enkel in zee met authentieke wijnmakers die werken met respect voor en op het ritme van de natuur. Zo wil ik tonen dat er wel degelijk een verschil is tussen een wijnboer die een jaar lang zijn land met veel liefde bewerkt en dan met zijn eigen druiven wijn maakt, en de wijnindustrie waar winstcijfers de inhoud van een fles bepalen. 

Duurzaam wijn maken is eigenlijk wijn maken zoals het vroeger was, terug naar de essentie 😉 Lees er meer over in mijn blog ‘Zo herken je een duurzame wijn’.

‘Geniet van de wijn en maak er een mooi moment van!’

VRAGEN, IDEETJES OF OPMERKINGEN bespreken tijdens een glaasje lekker wijn?

Contacteer me via de contactpagina

Scroll naar boven