Het verhaal van Lucia

Een levenslange passie voor wijn

WHOOwine staat helemaal in het teken van de verhalen achter de wijn. Want wijn met een verhaal, dat proef je.

 

Mijn eigen verhaal begint in het West-Vlaamse Deerlijk. Ik kreeg er de liefde voor kwaliteit en gastronomie met de paplepel ingegoten. En die liefde is tijdens mijn jarenlange verblijf in het buitenland alleen maar gegroeid.

duurzaamheid en AUTHENTICITEIT

Van Frankrijk naar Italië tot in Duitsland. Overal is wijn de rode draad in mijn leven. Mijn eerste wijndomein bezocht ik in Frankrijk. Toen al vond ik het ongelofelijk mooi hoe trots en gepassioneerd de lokale wijnboeren waren. In Piemonte sloot ik, met 10 woorden Italiaans, mijn eerste vriendschap met zo’n lokale wijnmaker. De eerste van vele.

 

Intussen deel ik al tien jaar lang mijn wijnkennis en -ervaring met importeurs, wijnliefhebbers én wijnmakers. Eén ding hebben we alvast gemeen: we zijn allemaal levensgenieters met een passie voor kwaliteit.

 

Wat houdt duurzaam wijn maken in? Lees er meer over in mijn blog ‘Zo herken je een natuurlijke wijn’.

“Ik zag door de jaren heen zoveel passie en ambacht waar nooit iets over verteld werd. Met WHOOwine wil ik deze verhalen met je delen.”

Samen met de wijnmakers deel ik de liefde voor kwaliteit en respect voor de natuur. We delen onze passie voor wat we doen.


Op het ritme van de natuur

WHOOwine gaat enkel in zee met authentieke wijnmakers die werken met respect voor en op het ritme van de natuur. Zo wil ik tonen dat er wel degelijk een verschil is tussen een wijnboer die een jaar lang zijn land met veel liefde bewerkt en dan met zijn eigen druiven wijn maakt, en de wijnindustrie waar winstcijfers de inhoud van een fles bepalen. 

In mensentaal uitleggen hoe een simpele druif omgetoverd wordt tot een magische wijn, 
daar doe ik het allemaal voor!

 

VRAGEN, SUGGESTIES OF OPMERKINGEN?

Contacteer me via de contactpagina