Wijn met een verhaal

Maak kennis met onze wijnmakers

Achter elke wijn schuilt een wijnmaker met een authentiek verhaal. Een verhaal over liefde, passie en respect voor de natuur. En dat proef je! Maak elke maand kennis met een nieuwe, duurzame wijnmaker en zijn heerlijke wijnen.

wijnmaker IN DE KIJKER

Het landgoed Cantera de Santa Ana is perfect gelegen en drie factoren spelen een grote rol:

– Bodem: Alluviale grond en kalksteen met uitstekende drainage.

– Moncayo: De majestueuze Moncayo is de hoogste piek in het Iberische gebied en beschermt het land door wolken en Atlantische koufronten aan te trekken, resulterend in een magisch landschap.

– Cierzo: Een koude, droge noordwestenwind die de druiven verrijkt en de nachten verfrist.

Wijnhuis Finca La Cantera

Top Spaans uit Navarra

Ontdek alle WHOOwine wijnmakers

Le Maar

Uit liefde voor de streek startte Haspengouws ondernemer Luc Heylands in 2021 met zijn project op Wijndomein Le Maar. Via lokale partnerships en een artistieke insteek wil het domein de eigen streek en haar wijnbouw verder op de kaart zetten.

Finca La Cantera

‘Bodem, Moncayo en Cierzo’

Het landgoed Cantera de Santa Ana is perfect gelegen en drie factoren spelen een grote rol:
– Bodem: Alluviale grond en kalksteen met uitstekende drainage, ideaal voor de wijnbouw.
– Moncayo: De majestueuze Moncayo is de hoogste piek in het Iberische gebied en beschermt het land door wolken en Atlantische koufronten aan te trekken, resulterend in een magisch landschap.
– Cierzo: Een koude, droge noordwestenwind die de druiven verrijkt en de nachten verfrist.

Quinta Val do Cesto

Wijntraditie sinds 1987

Dit familie-erfgoed, gelegen in het hart van Dão, draagt een rijke traditie van 3 generaties wijnbouw met zich mee die door de jaren heen is doorgegeven.

Druiven die het klimaat weerspiegelen

In de honderdjarige wijngaarden en de nieuw aangeplante wijngaarden vinden we meer dan 25 klassieke inheemse druivensoorten van Dão. Deze druiven geven de wijnen een bijzondere elegantie, rijke aroma’s en verfrissende levendigheid.

Diego Pressenda

Diego Pressenda koesterde op zijn 18e de droom om wijnmaker te worden en kocht zijn eerste wijngaard. Op haar 18e nam zijn getalenteerde dochter, Silvia Pressenda, het roer over in de wijnkelder. Diego blijft met veel passie zorg dragen voor de gezondheid van de wijngaarden, terwijl de liefdevolle erfenis van wijn maken van generatie op generatie wordt doorgegeven.

NEBÓ

TERUG Elke wijn is de expressie van 1 stukje wijngaard Miha kocht de verlaten NEBÓ boerderij in 2016. Bijna werd de 18 hectare wijngaard heringedeeld als bos omdat alles zo overwoekerd was. Met de steun van de buurt kon het erfgoed bewaard blijven en met veel trots restaureerde Miha de

Chateau Unang

James en Joanna King, beiden van Schots van afkomst, wonen sinds 2001 in het magische Chateau Unang. James is de wijnmaker op dit unieke domein, omgeven door eikenbossen, boven de rivierbedding van de Nesque met uitzicht op het Vaucluse-plateau. Volledig aan het zicht onttrokken, en beschut tegen de mistral, een prachtige hoek van de Provence.

Tselepos

Yiannis Tselepos: ‘Goede wijnen worden geproduceerd in de wijnkelder, geweldige wijnen worden gemaakt in de wijngaard.’

In 1989 hadden Yiannis en Amalia de ambitie om iets nieuws te creëren in de Griekse wijnwereld. Het werd een succes, want hun wijnhuis bestaat meer dan 30 jaar later uit 67 hectare wijngaard op drie verschillende prachtlocaties in Griekenland. De wijnen die ze vandaag produceren zijn van topkwaliteit.

WEINGUT Polz

120 jaar geleden legde overgrootvader Johann Polz de eerste steen aan het wijndomein Polz bij de befaamde wijngaard Grassnitzberg in de Oostenrijkse Steiermark. Vandaag, in de 4e generatie, werken ze elke dag om hun interpretatie van de perfecte wijn in ons glas te brengen.

Jörg Geiger alcoholvrije schuimwijn

Jörg Geiger Manufaktur

Jörg Geiger nam als chef-kok de zaak van zijn ouders over en begon zo te experimenteren met alcoholvrije drankjes op basis van fruit. Sinds 2003 creëert hij samen met een team van 50 medewerkers sprankelende Prisecco op basis van fruit uit de eeuwenoude boomgaard van de familie.

Quinta Do Sobral

Met vader Nelson als inspiratiebron bouwt dochter Cristina samen met haar man Jorge verder aan het succesvolle familiebedrijf Quinta Do Sobral. Ondertussen wordt ook de 3e generatie klaargestoomd om later het roer over te nemen en een nieuw hoofdstuk aan het succesverhaal toe te voegen.

Ca' Duso

Familie Duso

Familie Duso maakt al 4 generaties lang wijnen van topkwaliteit in Veneto, het noordoosten van Italië. Het bijzondere aan wijnhuis Ca’ Duso is dat elke wijngaard zorgt voor de productie van 1 wijn. De bodem en de ligging van de wijngaard beïnvloeden de smaak van de druiven en dus ook de wijn. De familie werkt met veel respect voor de natuur, zonder onnodige sproeistoffen en met veel talent en ervaring in de wijnkelder.

Vignoble Mingot

Familie Mingot is een familiebedrijf van 22 hectare in AOC Bordeaux en Lalande de Pomerol. Ze produceren al 3 generaties lang unieke wijnen afkomstig van de uitzonderlijke bodems van de rechteroever van Bordeaux. De wijnen hebben een pure fruitexpressie en elegantie, gemaakt volgens beredeneerde methoden met respect en passie voor de natuur.

Wijnhuis Parceria

Parceria

Wijnhuis Parceria ligt in de Douro-wijnstreek in Portugal, waar de gerenommeerde Carloto en Manuel, beiden oenoloog en professor, overheerlijke wijnen maken. Carlotto en Manuel bottelen 60.000 flessen wijn per jaar en werken traditioneel in de wijngaard met de modernste technieken in de wijnkelder.

Familie Kandler

De familie Kandler verbouwt 2 wijndomeinen: Château Tourril (Languedoc-Roussillon) en Domaine des Pentelines (Côtes du Rhône). De Middellandse Zee speelt een grote rol in de smaak en creatie van al hun wijnen en tegelijk zorgt de eigenheid van deze 2 terroirs ervoor dat elke wijn zijn unieke smaakbeleving heeft.

Convento de Las Claras

Convento de Las Claras, het wijndomein van wijnboer José Carlos, ligt in de Spaanse top wijnstreek Ribera del Duero. José Carlos maakt pure kwaliteitswijn en geeft de lokale druivensoort Tempranillo hierbij een centrale plaats. De druiven komen van uitzonderlijke wijngaarden tussen de 30 en 90 jaar oud.

Vini Baldi

Piemonte, mijn tweede thuis, is een van de mooiste en bijzonderste wijnstreken van Europa! De familie Baldi verwent ons met pure wijnen, gemaakt met veel passie aan de voet van hun prachtig, historisch kasteel. Hun doel is al 6 generaties lang om de pure smaken van de druiven tot hun recht te laten komen met een 100% biologische teelt.

Zehnthof Luckert

De Luckerts dat zijn Ulrich, Wolfgang en zijn zoon Philipp met hun families. Samen doen ze het dagelijkse werk in de wijngaarden, in totaal bijna 18 hectare, die allemaal in Sulzfeld liggen. Alle wijngaarden worden sinds 2009 biologisch verbouwd. Ze beperken sterk de opbrengsten, waardoor de kwaliteit van de druiven beter is.

Perromat

Perromat

Château de Cérons is een wijnproducerend landgoed in het Franse Cérons sinds de 17e eeuw. Caroline en Xavier Perromat namen in 2012 het beheer van het familiedomein over en gingen de uitdaging aan om wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren in een van de minst bekende, maar het oudste beschermde wijnbouwgebied in Bordeaux: Graves.

Tenuta del Priore

Tenuta del Priore is een succesvol wijnhuis in het Italiaanse Collecorvino. De familie Mazzocchetti gelooft sterk in het productiepotentieel van de heuvels van Pescara en in de kwaliteit van de druiven in die weelderige natuur. Perfect voor de topkwaliteit die zij willen aanbieden.

Bodega Maires

Bodega Maires

Bodega Maires is een mooi en veelbelovend wijnhuis, gerund door de 2 neven Fernando en Pablo in de kleine maar fijne en veelbelovende Spaanse wijnstreek Toro. Hun missie?
Het terroir laten spreken met lekkere en toegankelijke wijnen.

Antonins wijnhuis

Château des Antonins

De wijnen van Château des Antonins zijn nieuw in België! Antoine de Roquefeuil, als tweede generatie wijnmaker, runt momenteel het mooie familiedomein met fijne wijnen. 

Champagne Joly

Champagne Joly

Het wijnhuis ‘Joly Champagne’ is een familiebedrijf dat van generatie op generatie is doorgegeven. Knowhow in traditie, creatie en moderniteit maken deel uit van hun filosofi e om een champagne van topkwaliteit te verkrijgen.

La Tordera

La Tordera

La Tordera is een familiedomein pur sang. Papa Pietro is 80 jaar, maar werkt nog steeds met veel passie mee. De kinderen Gabriella, Paolo en Renato zorgen voor de toekomst, altijd met een oog voor kwaliteit, traditie en duurzaamheid.

Famiglia Gattavecchi

Famiglia Gattavecchi

De familie Gattavecchi is een historische naam in Montepulciano. De Gattavecchi’s produceren al vier generaties lang uitstekende wijnen. Dat is al meer dan 100 jaar! Elke generatie heeft bijgedragen aan de opbouw van een stukje geschiedenis van de Montepulciano-wijn. Met de focus op innovatie, maar met respect voor het grondgebied en de traditie.

Savary de Beauregard

Savary de Beauregard

Christophe Savary de Beauregard zet vandaag de familietraditie verder en produceert elegante, evenwichtige en pittige wijnen. De wijngaard, geplant op kleigrond, badend in de zon en gunstig geblazen door de tramontana wind en de zeebries, zorgt voor gezonde druiven en voor een fijn wijnassortiment.

Mesquida Mora

Mesquida Mora

Familiedomein Mesquida Mora werd in 1945 uit de grond gestampt door Bàrbara’s overgrootvader. Nu, vier generaties later, floreert het wijnhuis meer dan ooit. Mede dankzij de aanpak van Bàrbara die ervoor koos om de wijngaard helemaal zelf biodynamisch te onderhouden, met behulp van twee Mallorcaanse muilezels.

Franco Conterno

Franco Conterno

Franco Conterno is een gecertificeerde biologische boerderij met een productiefilosofie gebaseerd op een natuurlijke teelt en een volledig gezond vinificatieproces. Hierdoor verwerken ze alle smaken, geuren en het karakter van de Langhe – een land bewerkt met passie en wijsheid – in hun wijnen, volgens de stem van de natuur.

Scroll naar boven