Tijdens de laatste en eerste dagen van het jaar kan champagne niet ontbreken. Daarom enkele tips om optimaal te genieten van deze fijne bubbels.
Champagne serveer je best tussen de 8 en 10 °C. Een eenvoudige champagne mag je zelfs wat koeler drinken, tussen 6 en 8 °C.
TIP: Schenk je glazen niet te vol. Zo is er voldoende ruimte voor de aroma’s en smaakt de champagne nog beter.
Helaas een fabeltje. Waarschijnlijk is deze legende ontstaan door het geloof dat zilver koolzuurgas afstoot. De enige manier om de bubbels te behouden is met een champagnestop. Je kan de fles in een donkere koelkast ongeveer 48 uur bewaren.
TIP: Hoe minder er in de fles zit, hoe sneller de sprankel verdwijnt. Maar een halfvolle fles kan je gerust nog een dagje of 2 bewaren. Gebruik hiervoor geen vacuümstop, want hiermee verdwijnen de bubbels.
Sommelier Lucia kiest de beste wijnen voor je uit, op basis van haar kennis en netwerk. Jij geniet van 100% tevredenheidsgarantie.
Onze wijnmakers zijn unieke mensen met authentieke verhalen, ver weg van de massa-industrie.
Onze wijnmakers concentreren zich op duurzaamheid en kwaliteit.
Rechtstreekse levering tegen de best mogelijke prijs, sommelier Lucia kent alle wijnmakers persoonlijk.
WHOO BV – Minervastraat 4 – Zaventem, B 1930 lucia@WHOOwine.be | +32 479 65 04 32
Ondernemingsnummer: 1008.611.839
Bankrekeningnummer: BE 61 7340 7851 2617