Tijdens de laatste en eerste dagen van het jaar kan champagne niet ontbreken. Daarom enkele tips om optimaal te genieten van deze fijne bubbels.
Champagne koelen
Laat champagne in een ijsemmer ongeveer 30 minuten voorkoelen
Tip: water geleidt temperatuur beter dan lucht. Doe daarom niet alleen ijsblokjes in de ijsemmer maar ook water. 1/3e ijs en 2/3e water is een goede verhouding. Na 30 minuten is de champagne perfect op temperatuur.
Leg champagne plat, onderaan de koelkast gedurende minimum 4 uur
De beste serveertemperatuur van champagne
Champagne serveer je best tussen de 8 en 10 °C. Een eenvoudige champagne mag je zelfs wat koeler drinken, tussen 6 en 8 °C.
TIP: Schenk je glazen niet te vol. Zo is er voldoende ruimte voor de aroma’s en smaakt de champagne nog beter.
Helpt een lepeltje om de bubbels te behouden?
Helaas een fabeltje. Waarschijnlijk is deze legende ontstaan door het geloof dat zilver koolzuurgas afstoot. De enige manier om de bubbels te behouden is met een champagnestop. Je kan de fles in een donkere koelkast ongeveer 48 uur bewaren.
TIP: Hoe minder er in de fles zit, hoe sneller de sprankel verdwijnt. Maar een halfvolle fles kan je gerust nog een dagje of 2 bewaren. Gebruik hiervoor geen vacuümstop, want hiermee verdwijnen de bubbels.
Abonneer je en ontvang
Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen