Verhoog je drinkgenot met mijn tips voor de juiste temperatuur voor je wijn. 😉
Kwalitatieve witte wijn en roséwijn drink je best op een iets warmere drinktemperatuur, namelijk 8 °C – 12 °C voor witte wijn en 6 °C – 10 °C voor roséwijn. Zo komen de geur- en smaakstoffen beter vrij.
Rode wijn die te warm is, brengt vooral de smaak en geur van alcohol naar boven. Aroma’s van rode wijn komen het best tot hun recht bij een koelere serveertemperatuur van 16 °C – 18 °C.
Is het een zwoele zomeravond? Dan raad ik je aan om de wijn nog koeler te serveren, op zo’n 14 °C – 15 °C. Na het uitschenken zal de wijn nog een beetje opwarmen in het glas en dus bij de eerste slok de perfecte drinktemperatuur hebben. Ook neemt je lichaam de alcohol op warme dagen veel sneller op, met risico op een lichte hoofdpijn de dag nadien.
Sommelier Lucia kiest de beste wijnen voor je uit, op basis van haar kennis en netwerk. Jij geniet van 100% tevredenheidsgarantie.
Onze wijnmakers zijn unieke mensen met authentieke verhalen, ver weg van de massa-industrie.
Onze wijnmakers concentreren zich op duurzaamheid en kwaliteit.
Rechtstreekse levering tegen de best mogelijke prijs, sommelier Lucia kent alle wijnmakers persoonlijk.
WHOO BV – Minervastraat 4 – Zaventem, B 1930 lucia@WHOOwine.be | +32 479 65 04 32
Ondernemingsnummer: 1008.611.839
Bankrekeningnummer: BE 61 7340 7851 2617