Op welke temperatuur serveer je wijn?

Verhoog je drinkgenot met mijn tips voor de juiste temperatuur voor je wijn. 😉

WITTE WIJN EN ROSÉ: LEKKER FRIS, MAAR NIET TE FRIS

Kwalitatieve witte wijn en roséwijn drink je best op een iets warmere drinktemperatuur, namelijk 8 °C – 12 °C voor witte wijn en 6 °C – 10 °C voor roséwijn. Zo komen de geur- en smaakstoffen beter vrij.

RODE WIJN: BETER IETS TE KOUD DAN TE WARM

Rode wijn die te warm is, brengt vooral de smaak en geur van alcohol naar boven. Aroma’s van rode wijn komen het best tot hun recht bij een koelere serveertemperatuur van 16 °C – 18 °C.

Is het een zwoele zomeravond? Dan raad ik je aan om de wijn nog koeler te serveren, op zo’n 14 °C – 15 °C. Na het uitschenken zal de wijn nog een beetje opwarmen in het glas en dus bij de eerste slok de perfecte drinktemperatuur hebben. Ook neemt je lichaam de alcohol op warme dagen veel sneller op, met risico op een lichte hoofdpijn de dag nadien.

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Scroll naar boven