Portugal, een echt wijnland

Wist je dat Portugal meer dan 250 inheemse druivensoorten heeft? Of dat het een van de grootste producenten is van kurk? Het zijn maar enkele redenen waarom je in Portugal heel wat wijnmakers terugvindt, elk met hun eigen heerlijke en unieke wijnen.

Portugese druivensoorten

Al 4.000 jaar wordt er wijn verbouwd in Portugal. De Portugezen hebben na Italië het grootste aantal verschillende druiven ter wereld en zijn steeds trouw gebleven aan hun eigen inheemse druiven met een typische smaak. Dat was een goede investering in de toekomst, want dit is nu hun grote troef in een wijnlandschap waar vele wijnmakers voor internationale, bekende druiven kiezen en zo minder onderscheidende wijnen maken. Portugese wijnen hebben een individueel karakter en zijn uniek in hun soort.

Portugal kurkproducent

Een van de grootste kurkproducenten

De kurkwouden bevinden zich ten zuiden van de rivier de Taag. Kurk komt van de bast van kurkeiken die wel 150 tot 200 jaar oud worden. Pas na 20 tot 25 jaar levert de kurkeik een schors van hoge kwaliteit die nodig is voor de wijnkurken. Om de 8 tot 10 jaar wordt de bast van de stam gehaald om onder andere wijnkurken van te maken.

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Scroll naar boven