Het menu bij de wijnen van Famiglia Gattavecchi

De nieuwe WHOOwine Box is er! We nemen je mee naar de familie Gattavecchi en La Dolce vita in Italië! Tching-tching! Om nog meer van de wijnen van de familie Gattavecchi te genieten zet ik bij elke wijn een gerecht in de kijker. Het succesrecept voor de ideale smaakbeleving.

Pladijs

Il Convento - Vernaccia di San Gimignano 2019

Deze intense witte wijn gaat perfect samen met de vis van het jaar 2020: de pladijs.

In deze heerlijke Il Convento – Vernaccia di San Gimignano 2019 zit een toets van amandelen. Voeg ze daarom gerust toe aan je gerecht. Het is namelijk een goed idee om de smaak of het aroma van de wijn te laten terugkomen op je bord.

Poggio alla Sala – Rosso di Montepulciano 2018

Poggio alla Sala – Rosso di Montepulciano 2018 is een soepele goed gestructureerde rode wijn gemaakt van de Sangiovese druif. Dankzij zijn zuren perfect te combineren bij gerechten met tomaat. Wat denk je van een heerlijke tomaatjes uit de oven, verse kruiden en een beetje pecorino kaas met pasta of een lekker stukje kip? Mhmm!

 

Tomaten in de oven

Bij een eenvoudige wijn met één overheersende smaak past eten met eenvoudige gelijkaardige ingrediënten en weinig kruiden. Bij een complexe wijn met veel smaken en een lange afdronk past eten met veel specerijen, verschillende componenten en smaken.

– Lucia

Poggio alla Sala – Vino Nobile di Montepulciano 2016

De Vino Nobile 2016 is een mooie volle complexe rode wijn met heerlijke kruidentoetsen. Dit past perfect bij hét gerecht van Toscane: Bistecca Fiorentina met lekkere kruiden zoals rozemarijn en tijm. De tannines in de wijn worden verzacht door de eiwitten in het vlees. Zalig!
Bistecca Fiorentina

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Welkomstkorting
van € 10

Schrijf je in op onze nieuwsbrief*

* Deze kortingscode is slechts 1x geldig en niet cumuleerbaar met andere promoties.
Lees hier ons Privacybeleid.