Het menu bij de wijnen van Famiglia Gattavecchi

Ik neem je mee naar de familie Gattavecchi en La Dolce Vita in Italië! Tching-tching!

Om nog meer van de wijnen van de familie Gattavecchi te genieten, zet ik bij elke wijn een gerecht in de kijker. Het succesrecept voor de ideale smaakbeleving.

Il Convento – Vernaccia di San Gimignano 2019

Deze verfijnde, witte wijn gaat perfect samen met pladijs. Je proeft een toets van amandelen. Voeg ze daarom gerust toe aan je gerecht voor een intense smaakbeleving. Het is namelijk een goed idee om de smaak of het aroma van de wijn te laten terugkomen op je bord.

Serveer deze wijn tussen 10 en 12 ºC.

Poggio alla Sala – Rosso di Montepulciano 2018

Dit is een soepele, goed gestructureerde rode wijn gemaakt van de Sangiovese-druif. Dankzij zijn zuren perfect te combineren bij tomaatjes uit de oven met verse kruiden en een beetje pecorino met pasta of een lekker stukje kip. Mhmm!

Serveer deze wijn tussen 16 en 18 ºC.

 

Poggio alla Sala – Vino Nobile di Montepulciano 2016

Deze volle, complexe rode wijn met heerlijke kruidentoetsen past perfect bij hét gerecht van Toscane: Bistecca Fiorentina met lekkere kruiden zoals rozemarijn en tijm. De mooie tannines in de wijn worden verzacht door de eiwitten in het vlees. Zalig!

Serveer deze wijn tussen 16 en 18 °C.

PREMIUM – Parceto Vino Nobile di Montepulciano 2017

Dit is een echte Toscaanse topwijn! Dankzij zijn complexiteit, mooie structuur en aardse tonen is hij ideaal bij wildgerechten, zoals een heerlijk stukje hertenkalf. Een feest voor je smaakpapillen. Mmm!

Serveer deze wijn tussen 16 en 18 °C.

 

 

AAN TAFEL EN GENIETEN MAAR!
Zin in een gastronomische smaakbeleving? Haal je lievelingswijn van de familie Gattavecchi in huis via de WHOOwine Webshop.

Bij een eenvoudige wijn met één overheersende smaak past eten met eenvoudige gelijkaardige ingrediënten en weinig kruiden. Bij een complexe wijn met veel smaken en een lange afdronk past eten met veel specerijen, verschillende componenten en smaken.

– Lucia

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Scroll naar boven