Heb je de heerlijke wijnen van Bàrbara Mesquida Mora al ontdekt? Om de proefbeleving nog mooier te maken deel ik graag een passend recept bij elk van deze wijnen.
Paella met zeevruchten
met Mesquida Mora Sincronia Rosat 2020
Gaar de rijst samen met de groenten in een grote pan en overgiet met een lekkere visbouillon. Voeg de saffraan toe voor een mooie gele kleur en laat een 20-tal minuten sudderen op een zacht vuurtje. Bereid ondertussen de zeevruchten zoals mosselen, gamba’s, inktvisringen, venusschelpjes… in een aparte pan. Voeg ze toe aan de rijst en geniet van een heerlijk authentieke Spaanse paella.
Salade met geitenkaas en blauwe bessen
met Mesquida Mora Sincronia Rosat 2020
Wat smaakt beter dan een frisse salade op een warme zomerdag? Maak een gezonde salade met veldsla of rucola, een heerlijke honing/balsamico dressing, geitenkaas en verse tuinkruiden. Voeg er wat kleur aan toe met bijvoorbeeld blauwe bessen of verse vijgen en tover een lekkere lunch op tafel.
Lamsvlees met couscous
met Mesquida Mora Sincronia Negre 2019
Marineer enkele sappige lamskoteletten in rozemarijn en look, gril op de barbecue en werk af met grof zeezout en zwarte peper uit de molen. Combineer met een lekkere couscous salade met verse kruiden en gedroogd fruit. Hét gerecht voor een zwoele zomeravond.
Al water in de mond?
Bestel de wijnen van Mesquida Mora in de webshop en breng de zomer op tafel.