Mesquida Mora

MESQUIDA MORA – PORRERES – MALLORCA

Zomer in je glas

Familiedomein Mesquida Mora werd in 1945 uit de grond gestampt door Bàrbara’s overgrootvader. Nu, vier generaties later, floreert het wijnhuis meer dan ooit. Mede dankzij de aanpak van Bàrbara die ervoor koos om de wijngaard helemaal zelf biodynamisch te onderhouden, met behulp van twee Mallorcaanse muilezels.

Ontdek de
wijnen uit
dit domein

“Ik heb veel geluk! Ik ben geboren in Mallorca, een klein paradijs badend in het zoute water en de zon van de Middellandse Zee, en opgegroeid tussen de wijnstokken, vaten en druiven van het familiedomein. Mijn overgrootvader stichtte het wijnhuis met respect voor de natuur en de traditie. 75 jaar later behouden we nog steeds diezelfde waarden. Daarom hebben we ook besloten om volledig biodynamisch te werk te gaan en te focussen op de recuperatie van Mallorcaanse druivensoorten.”

Wat mesquida mora uniek maakt:

“Alles gebeurt met een reden, niets toevallig. Dat heb ik door de jaren heen geleerd. We leven in ‘syncronica’, op het ritme van de natuur. Vanuit die gedachte bewerken we ook onze wijngaarden. Zo houden we ze rijk en vruchtbaar voor de toekomstige generaties. We zaaien bloemen, gebruiken biodynamische compost en preparaten en dienen infusies van medicinale planten toe. Al deze technieken helpen ons druiven van de hoogste kwaliteit te oogsten, een uitdrukking van de driehoek zon – klimaat – druivenvariëteit.”

Bij Mesquida Mora doen ze alles met de hand en volgens de meest gunstige bewegingen van de sterren om een optimale gezondheid van de wijnstokken te garanderen.

 

Porreres, Mallorca
Mallorca is het enige eiland met een DO-classificatie, twee zelfs: DO Binissalem en Pla i Llevant. Er wordt wijn gemaakt van internationale, maar vooral van plaatselijke druiven.

“Bàrbara Mesquida Mora is een ongelooflijk vrolijke wijnmaakster die alles doet om een rijke, vruchtbare grond aan de toekomstige generaties te schenken. Ik was op slag verliefd op de prachtige etiketten en de wijn is minstens even lekker!”

- Lucia

Sommelier Lucia en Bàrbara Mesquida mora nemen je mee naar de wijngaard...

Video afspelen

Proef de heerlijke wijnen van dit domein

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Ontdek meer WHOOwine wijnmakers

CARCASSONNE – FRANKRIJK
NIEUWERKERKEN – HASPENGOUW – BELGIË
NAVARRA – SPANJE
Scroll naar boven