Stralende wijnglazen: schoonmaaktips

Wil je ook dat je wijnglazen helemaal glanzend schoon blijven? Mijn gouden tip: gebruik enkel en alleen warm water en droog je glazen meteen af na de afwas. Benieuwd naar meer duurzame schoonmaaktips? Ik deel ze graag met jou!

Geen zin om meteen de afwas te doen?

Ik zet mijn wijnglazen ook graag eens in de vaatwas na een leuk etentje, maar jammer genoeg kan ik jou dat niet aanraden als je stralende glazen wil… 😉 Af en toe kan natuurlijk geen kwaad, maar je wast ze best af met de hand om kalkvlekken te vermijden.

Doe je de afwas liever de dag nadien? Dan kan je een beetje warm water in de glazen gieten, zodat de wijnresten kunnen losweken. Zo lukt het schoonmaken van je wijnglazen in een handomdraai. Ik spreek uit ervaring, WHOO!

Duurzame schoonmaaktips

  • Gebruik nooit een harde spons: zo voorkom je krassen.
  • Vermijd zeep: dat laat meestal een geurtje na in je wijnglazen.
  • Droog af met een linnen doek: zo krijg je geen strepen en pluisjes.
  • Heb je kristallen glazen? Gebruik dan geen heet water: dat kan je glazen doen springen. Doe ook een beetje keukenzout in je water.
  • Plaats geen wijnglazen in de vaatwas: dit kan kalkvlekken veroorzaken. Heb je toch kalkvlekken op je glazen? Deze kan je verwijderen door je glazen in een badje met warm water en azijn te leggen en ze daarna grondig af te spoelen.
  • Zet je glazen rechtop in de kast, dus nooit ondersteboven: anders krijgen ze de geur en smaak van de kast, waardoor ook de smaak van je lekker wijntje aangetast wordt.

AAN TAFEL, EN LAAT DIE WIJNGLAZEN MAAR GLIMMEN

Tijd om je gasten uit te nodigen voor een stralend wijnavondje, WHOO! 😉

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Scroll naar boven