Wine pairing bij de wijn van Zehnthof Luckert

Ik verras je graag met heerlijke, elegante wijnen van wijnhuis Luckert uit Franken. Samen met mijn Duitse man woon ik ondertussen 3 jaar in de prachtige Zuid-Duitse wijnstreek. Hoog tijd dus om deze Duitse parels ook met jou te delen. 😉

Ontdek hieronder welke gerechten perfect passen bij deze verfijnde wijnen en geniet!

Wine pairing weetje:
lokale wijnen passen bij lokale gerechten

Vroeger aten bewoners van een bepaalde streek de lokale ingrediënten en dronken daar de plaatselijke wijnen bij. Het was een tijd waarin voeding en wijn, maar ook mensen, de wereld nog niet zoveel rondreisden.

Vandaag de dag grijpen we vaak terug naar die traditie om wijnen en gerechten uit dezelfde streek te combineren. Producten afkomstig van eenzelfde klimaat en bodem passen namelijk meestal goed bij elkaar.

 

Zehnthof Luckert – Müller-Thurgau Trocken 2020

Een elegante, aromatische witte wijn met toetsen van appel en bloemen. Deze wijn past perfect bij lichtere gerechten, zoals gegrilde witvis en een salade met appel en noten.

Serveer deze wijn tussen 8 en 10 ºC.

 

Zehnthof Luckert – Silvaner Trocken 2020

Als je de traditionele combinatie met streekgerechten wil voortzetten, dan combineer je deze ronde wijn met een salade van asperges, een lokale specialiteit. Er ontstaat een heerlijke harmonie tussen de volle aroma’s en fijne zuren van beide streekproducten.

Serveer deze wijn tussen 8 en 10 ºC.

 

Zehnthof Luckert – Sulzfelder Frühburgunder 2018

Deze aromatische, kruidige wijn met fijne tannines en een beetje zuren past heel goed samen met een traditionele coq au vin. Het gerecht en de wijn – die dicht aanleunt bij de Pinot Noir uit Bourgogne – zijn beide niet te zwaar en eerder aards van smaak.

Serveer deze wijn tussen 16 en 18 ºC.Zehnthof Luckert – PREMIUM – Maustal Silvaner Grosses Gewächs 2019

Deze unieke wijn heeft een fijne geur, kruidige smaak en mooie structuur. Daarbij komt nog een mooie mineraliteit dankzij de schelpen en kalksteen in de bodem. Perfect bij schaaldieren gecombineerd met een salade van verse kruiden.

Serveer deze wijn tussen 8 en 10 ºC.


Dit is de vierde fles in onze WHOOwine Premium Box. Deze fruitige, witte wijn komt uit een bijzondere wijngaard met 60 jaar oude wijnstokken, een unieke bodem en perfecte oriëntatie.

Graag eens proeven? Dat kan! Bestel deze wijn apart in de wijnshop of neem een Premium WHOOwine Abonnement.

 

MAAK JE MAALTIJD COMPLEET

De perfecte combinatie in huis halen? Bestel je lievelingswijn van Zehnthof Luckert online via de webshop.

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Scroll naar boven