Wijn op de juiste serveertemperatuur

Met de WHOOwine Box maak je kennis met heerlijke wijnen. Ideaal als aperitief, bij een lekkere maaltijd of tijdens een gezellig moment met je gezin. Om het aroma en de smaak optimaal tot hun recht te laten komen is de temperatuur cruciaal.

Sommelier Lucia

Witte wijn en rosé wijn drinken we vaak te koud

Witte wijn en roséwijn van goede kwaliteit drink je best op een iets warmere drinktemperatuur, namelijk 8-12 °C voor witte wijn en 8-10 °C voor roséwijn. Zo komen de geur- en smaakstoffen beter vrij.

Rode wijn drinken we vaak te warm

Met als gevolg dat vooral de smaak en de geur van alcohol naar boven komen. De aroma’s van rode wijn komen het best tot hun recht bij een koelere temperatuur van 1618 °C.

Tijdens zwoele zomeravonden raad ik je aan de wijn nog koeler te serveren, op zo’n 15 à 16 °C. De wijn in het glas zal in de zomer nog iets opwarmen nadat hij uitgeschonken is. Bovendien neemt je lichaam de alcohol op warme dagen veel sneller op, met hoofdpijn de dag nadien als gevolg.

"Ga je uit eten en is de rode wijn te warm? Aarzel dan niet om een ijsemmer te vragen. Zo gaat het mooie werk van de wijnmaker niet verloren."

– Lucia

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Scroll naar boven