In de Bordeaux wijnstreek zijn twee heel belangrijke wijntechnieken ontstaan die nu wereldwijd gebruikt worden om lekkere wijnen te maken. De ene techniek is het assembleren van wijnen, de andere techniek is het rijpen van wijn op eiken vaten. In deze blog licht ik de assemblagewijnen toe.
Assemblagewijnen worden gemaakt van meerdere druivenrassen. Afhankelijk van de jaargang en de kwaliteit van de druiven kan de samenstelling en dus ook de smaak van de wijn veranderen.
Hoe meer ervaring een wijnmaker heeft, hoe beter hij is in het assembleren van een wijn. Vaak krijgen de wijnmakers extra advies van externe fijnproevers die helpen met de beste assemblage van de wijn. Deze bijzondere techniek maakt het eindresultaat des te waardevoller.
Sommelier Lucia kiest de beste wijnen voor je uit, op basis van haar kennis en netwerk. Jij geniet van 100% tevredenheidsgarantie.
Onze wijnmakers zijn unieke mensen met authentieke verhalen, ver weg van de massa-industrie.
Onze wijnmakers concentreren zich op duurzaamheid en kwaliteit.
Rechtstreekse levering tegen de best mogelijke prijs, sommelier Lucia kent alle wijnmakers persoonlijk.
WHOO BV – Minervastraat 4 – Zaventem, B 1930 lucia@WHOOwine.be | +32 479 65 04 32
Ondernemingsnummer: 1008.611.839
Bankrekeningnummer: BE 61 7340 7851 2617