100 tinten rosé

Roséwijn in je glas is altijd een beetje zomer! Hij smaakt heerlijk als aperitief, maar is ook perfect te combineren met veel gerechten.

Ontdek in deze blog interessante weetjes over roséwijn, WHOO!

rosé

Lichte en donkere rosé

Wist je dat roséwijn niet gemaakt mag worden door het mengen van witte en rode wijnen? Een uitzondering op deze regel geldt alleen voor de Champagnestreek.

Er bestaan wel honderden tinten rosé. Sommige zijn bijna oranje, andere zijn bijna wit en nog andere zijn bijna rood. Hoe meer kleurpigment in de druivenschil en hoe meer contact tussen de schil en het sap van de druif, hoe donkerder de kleur van de roséwijn. Het klopt bijvoorbeeld dus niet dat een donkere rosé zoeter is van smaak.

Lekker jong

Roséwijn is jong op zijn best en hoeft in tegenstelling tot vele rode wijnen niet jaren te verouderen hiervoor. Wat is jong? Drink en koop rosé die niet meer dan 4 jaar oud is.

Verfrissend

Rosé smaakt het best bij een serveertemperatuur tussen de 6 en 9 °C. Te koud is niet goed, want dan gaat er veel smaak en aroma verloren. Te warm is ook niet goed, dan is je verfrissend effect weg.

Van bij het aperitief tot aan het dessert

Het zalige aan roséwijn is dat hij heel goed samengaat met vele gerechten. Het enige aandachtspunt is dat je gerechten best niet te zwaar zijn. Hoe krachtiger de druif waarmee de rosé gemaakt is, hoe meer structuur de rosé heeft en hoe meer hij ‘aankan’ bij gerechten.

ONTDEK DE WHOOWINE ROSÉWIJNEN

La Quille Rosé – Familie Perromat

Fris, sappig en lange afdronk. Ideaal als aperitief en gaat goed samen met lichte slaatjes met wit vlees of vis.

Gabry Brut – La Tordera

Sappig, rood fruit en in balans. Perfecte balans tussen sappig en droog met toetsen van heerlijk rood fruit. Perfect bij een aardbeientaart, maar ook verrassend lekker gewoon zo en zeker niet te zoet.

Vino Rosato – Franco Conterno

Intens, complex en fris. Een echte allrounder, deze rosé past als aperitief maar door zijn intense smaak is hij ook heel lekker bij visgerechten of wit vlees met veel smaak.

Sincronia Rosat – Mesquida Mora

Fris, fruitig en intens. Heerlijk als aperitief en perfect bij antipasti en salades.

Mathilde – Savary de Beauregard

Fris, bloemig en kruidig. Een echte Franse klassieker! Heerlijk als aperitief en perfect bij antipasti en salades.

Wist je dat de kleur bij roséwijn komt van de druivenschil?

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Scroll naar boven