Sommelier Lucia laat je het wijnhuis Bodega Maires ontdekken, gelegen in de veelbelovende Spaanse wijnstreek Toro. Het doel van de wijnmakers Fernando en Pablo is om het Toro-terroir te laten spreken en zo lekkere en toegankelijke wijnen te creëren. Perfect in combinatie met een lokaal gerecht. Salud! 😉
Lekker eten verdient lekkere wijn! Wijn kan begeleiden en brengt dus verbondenheid. Wijn kan ook complementeren en je eten naar een hoger niveau tillen. Tenslotte kan wijn contrasteren en een verrassend effect aan je gerecht geven.
TIP: Twijfel je? Een lokaal gerecht met een lokale wijn werkt meestal heel goed.
Bodega Maires – Ademán Adalia 2019
Eerst een aperitiefje? Serranoham is zacht en zout en past perfect bij deze Verdejo-wijn.
Door zijn delicate smaken heeft paella met zeevruchten een lichte en frisse wijn nodig die zijn aroma’s niet laat overheersen. Deze witte wijn gemaakt van de Verdejo-druif is hier een perfecte keuze. Serveer de wijn goed gekoeld, tussen 6 en 10 ºC.
Bodega Maires – Tentemozo 2018
Een licht gerecht, zoals carpaccio, past perfect bij deze jonge, lichte rode wijn gemaakt van de Tempranillo-druif.
Bodega Maires – Ademán Valdearanda 2017
Deze heerlijke, volle Spaanse rode wijn is met zijn kruidige en geroosterde tonen de perfecte begeleider bij geroosterd rood vlees en geroosterde groenten met veel kruiden.
Abonneer je en ontvang
Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen