Wine pairing bij de wijn van Savary de Beauregard

Het succesrecept voor de ideale smaakbeleving? Een passend gerecht bij de lekkere wijn van Savary de Beauregard. Wat deze gerechten zo geschikt maakt? Ik leg het je graag uit.

Tips wine pairing

Zoek een balans tussen het eten en de wijn. Een zware, robuuste wijn kan een licht, delicaat gerecht overweldigen. Hetzelfde gebeurt bij een stevige stoofpot en een lichte wijn. 

Ook de smaken en texturen zoals zoet, zuur, alcohol en tannines van de wijn zijn belangrijk. Je kan ze accentueren of minimaliseren door ze te combineren met een bepaald gerecht.

Savary de Beauregard Gabrielle 2019

Gabrielle is een heerlijke genereuse witte wijn met subtiele exotische tonen die je perfect kan accentueren met een exotisch gerechtje zoals de Chinese klassieker kip zoetzuur met rijst. 

Kip zoetzuur met rijst

Savary de Beauregard Mathilde 2019

Mathilde is een zeer toegankelijke, lichtere rosé. Dankzij het kruidig tintje van de Grenache druif kan je er ook heerlijke gegrilde groenten bij eten. De perfecte combinatie: gegrilde groenten, licht gekruid met peper, zout en rozemarijn, in een wrap met een smeuïge hummus.

Wraps met gegrilde groenten

Savary de Beauregard Sofia 2009

Sofia is een volle, stevige wijn, krachtig genoeg voor een rijke maaltijd.
Zijn volle ronde smaken met mooi verweven tannines passen perfect bij een echte Belgische klassieker: stoofvlees met frietjes en mayonaise. Een vers slaatje voegt de nodige frisheid toe aan het gerecht. 

Stoofvlees met frietjes

Aan tafel en genieten maar

De perfecte combinatie in huis halen? Bestel je lievelingswijn van Savary de Beauregard online via de webshop.

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Scroll naar boven