Savary de Beauregard

SAVARY DE BEAUREGARD – LANGUEDOC – FRANKRIJK

Zon, zee en heerlijke wijn

Christophe Savary de Beauregard zet vandaag de familietraditie verder en produceert elegante, evenwichtige en pittige wijnen. De wijngaard, geplant op kleigrond, badend in de zon en gunstig geblazen door de tramontana wind en de zeebries, zorgt voor gezonde druiven en voor een fijn wijnassortiment.

Ontdek de
wijnen uit
dit domein
Savary de Beauregard

Christophe zijn levensspreuk: “Het beste cadeau is de tijd die we aan anderen geven. De beschikbaarheid om te stoppen en er te zijn voor anderen.”

“Ik bewerk bewust slechts de helft van het 40 hectare grote wijndomein. Zo kan ik het hele proces van de druif tot de botteling en de verkoop persoonlijk opvolgen. En ik ontmoet persoonlijk elke klant die ons domein bezoekt en de wijnen degusteert. Dat vraagt meer tijd maar zorgt voor heel wat tevreden klanten.”

“Christophe is een levensgenieter die doet wat hij graag doet met heel veel passie. Zijn wijnen zijn een echte ontdekking in een heel onderschatte wijnregio!”

- Lucia

puur natuur

“Ik heb het voorrecht om wijnstokken lang te kunnen houden. Die zorgen voor minder opbrengst maar een betere kwaliteit. In de wijnkelder ga ik aan de slag met simpele technieken. Geen technische hoogstandjes om smaken te beïnvloeden maar een klassieke methode voor wijnen met veel diepgang.”

“Het onderhoud van de bodem en de wijngaard gebeurt met respect voor de natuur. Alleen zo kunnen we deze uitzonderlijke omgeving behouden. Daarom evolueren we stilaan naar een volledig biologische teelt. In plaats van elke twee weken de grond met schadelijke producten te besproeien, luister ik naar de bodem. Ik bekijk wat nodig is en werk enkel met geselecteerde producten.”

Languedoc, Frankrijk
In de stad Montagnac hebben vijf generaties wijnbouwers dit landgoed van 41 hectare, dat een prachtige 17e-eeuwse residentie omringt, kunnen ontwikkelen en behouden, in de puurste architectuurtraditie van de Languedoc.
Rijpe grenache-druiven, klaar om geplukt te worden
Een van de vele kunstwerken op het wijndomein

Een palet aan smaken en kleuren

“De druiven van mijn percelen worden apart gevinifieerd. Bij iedere oogst ontdekken we opnieuw hun eigen smaken en expressies. Elk jaar vind ik er mijn klassiekers, die samen de Savary de Beauregard in wit, rosé en rood vormen.”

Christophe over de kunst van het wijnmaken

Video afspelen

Proef de heerlijke wijnen van dit domein

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Ontdek meer WHOOwine wijnmakers

CARCASSONNE – FRANKRIJK
NIEUWERKERKEN – HASPENGOUW – BELGIË
NAVARRA – SPANJE
DÃO – PORTUGAL
Scroll naar boven