Hoelang blijft een geopende fles wijn goed?

Vraag je je ook soms af hoe lang je een geopende fles wijn kan bewaren zonder dat deze zijn smaak verliest?

Het is een vraag die ik vaak krijg en ik leg het jullie graag uit in deze blog. 😉

De algemene regel:

Een geopende fles wijn kan je 3 dagen bewaren. Erna kan je ze natuurlijk nog drinken, maar de smaak zal heel wat minder zijn.

De WHOOwine-regel:

WHOO! Goed nieuws! Een van mijn selectiecriteria voor de heerlijke wijnen van WHOOwine is dat een wijn 5 dagen stabiel blijft na opening. Je kan de geopende fles wijn dus tot 5 dagen bewaren.

Het is een teken van topkwaliteit als de wijn 5 dagen stabiel blijft en zijn aroma behoudt. Het is ook een teken dat de wijn puur natuur gemaakt is, want kunstmatige, industriële aroma’s vervliegen veel sneller.

Mousserende wijn drink je wel best na maximum 3 dagen, zodat er nog voldoende koolzuur – heerlijke bubbels dus – op de wijn zitten.

Nog enkele bewaartips

  • Bewaar je open wijnflessen altijd in de koelkast! Ja, zelfs de rode. 🙂  Zo blijft de wijn stabiel en vermijd je oxidatie. Oxidatie, wat is dat?! Als er te veel zuurstof aan de wijn komt, dan zal hij zurig worden.
  • Sluit de geopende wijn altijd mooi af! Op witte, rosé en rode wijn kan je een kurk plaatsen of gewoon de schroefdop. Op mousserende wijn plaats je best een speciale stop die ervoor zorgt dat de bubbels langer blijven.
  • Vergeet je de wijn toch eens langer dan 5 dagen? Geen probleem, gebruik ze dan als extra toevoeging in een lekkere saus bij een gerecht!

NOG VRAGEN? LAAT HET ME WETEN!

Volgende keer als je twijfelt om een fles te openen, gewoon doen! Je hebt 5 dagen de tijd: dat is elke dag een glaasje, of een extra lekker sausje… WHOO! 😉

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Scroll naar boven