Famiglia Gattavecchi

Montepulciano, Toscane, Italië

Ontkurk de rijke geschiedenis

De familie Gattavecchi is een historische naam in Montepulciano. De Gattavecchi’s produceren al vier generaties lang uitstekende wijnen. Dat is al meer dan 100 jaar! Elke generatie heeft bijgedragen aan de opbouw van een stukje geschiedenis van de Montepulciano-wijn. Met de focus op innovatie, maar met respect voor het grondgebied en de traditie.

Ontdek de
wijnen uit
dit domein
Gattavecchi

De wijnen rijpen in de kelders van het oude klooster van Santa Maria dei Servi in Montepulciano. Naast de graftombe van de Etrusken die je vandaag nog kan bekijken. Van geschiedenis gesproken!

Vandaag runnen de broers Luca, Gionata en hun zus Daniela het familiebedrijf. Ze verwelkomen vrienden en wijnliefhebbers van over de hele wereld in hun historische Cantina di Montepulciano. Het oude klooster met panoramaterras, is de ideale setting om hun wijnen en olijfolie te proeven, samen met lokale specialiteiten.

Montepulciano
Poggio alla Sala is een prachtig wijnbouwgebied in de Val di Chiana, gelegen op het zuidelijke grondgebied van Montepulciano in Toscane.

Een eeuwenoud landgoed met hedendaagse kwaliteit

Eeuwenoude eiken en cipressen, pittoreske wijngaarden en olijfboomgaarden en de prachtige Italiaanse villa op de top vormen het unieke landschap van Poggio alla Sala. De villa die op het landgoed prijkt, behoorde vroeger toe aan de adellijke familie Bonci Casuccini. Pietro Bonci Casuccini, een verlichte landeigenaar uit de late 18e eeuw, voerde hier veel belangrijke en innovatieve landbouwveranderingen door. Zijn bijzondere interesse lag in de ontwikkeling van wijngaarden en olijfgaarden. Hij kreeg hier brede erkenning en talrijke onderscheidingen voor. Tot op vandaag is de kwaliteit van de wijngaard nog steeds superieur dankzij zijn inspanningen.

“Als je tussen de wijngaarden van de familie Gattavecchi staat, met zicht op de glooiende heuvels en het prachtige dorpje Montepulciano, voel je bijna de geschiedenis. Een magisch momentje.”

– Lucia

Het geheim van een heerlijke wijn?

Proef de heerlijke wijnen van dit domein

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Ontdek meer WHOOwine wijnmakers​

NIEUWERKERKEN – HASPENGOUW – BELGIË
NAVARRA – SPANJE
DÃO – PORTUGAL
MONFORTE D’ALBA – PIEMONTE – ITALIË
Scroll naar boven