La Tordera
Vidor, Valdobbiadene, Italië
Prosecco op z'n best
“Onze naam komt van een glooiende heuvel in het Cartizze-gebied. Vroeger was er op deze heuvel een vogelval, gewoonlijk ‘Tordera’ genoemd.”
Onze filosofie: Natural Balance = een solide band met de aarde en een diep respect voor de natuur, dit zorgt voor uitstekende druiven om bubbels van hoge kwaliteit te produceren.
De 4e generatie van een familiebedrijf
Gabriella: “Net zoals in onze Natural Balance-filosofie, is er in ons gezin een evenwicht tussen rollen. Paolo zorgt voor de oenologische aspecten, Renato voor de agronomische, terwijl ik zorg voor commercie en marketing. Daarnaast is er natuurlijk nog mijn papa Pietro, die de meeste tijd van zijn leven met passie in de wijngaard heeft doorgebracht.”
Ons bedrijf onderscheidt zich in de Prosecco-wereld, omdat we echte wijnboeren zijn. De familie Vettoretti cultiveert onze wijngaarden al meer dan 100 jaar, sinds overgrootvader Bepi de eerste wijnstok plantte in Cartizze, de bakermat van de DOCG. We hebben de 4e generatie bereikt, die vandaag La Tordera met passie en enthousiasme leidt en het productieproces van de wijngaard tot de fles controleert.
We werken met oude wijnstokken, waarmee we wijnen met karakter kunnen produceren, zoals onze Cartizze die onlangs zijn 100-jarig bestaan vierde. In deze oude wijngaarden worden ook inheemse variëteiten zoals Verdiso en Perera aangeplant. Deze geven samen met de Glera prosecco druif zeer interessante smaken in onze prosecco.
Strategie voor de toekomst
Gabriella: “Mijn vader Pietro werd geboren als wijnmaker en zijn grote passie voor de wijngaarden is er altijd al geweest. Hij heeft de commerciële activiteit aan de kinderen gedelegeerd sinds 2000, het jaar dat ik mijn studie afrondde. Wat nooit is veranderd, is onze missie: de voortreffelijkheid van ons territorium van de wijngaard in de fles brengen.”