La Tordera

Vidor, Valdobbiadene, Italië

Prosecco op z'n best

La Tordera is een familiedomein pur sang. Papa Pietro is 80 jaar, maar werkt nog steeds met veel passie mee. De kinderen Gabriella, Paolo en Renato zorgen voor de toekomst, altijd met een oog voor kwaliteit, traditie en duurzaamheid.
Ontdek de
wijnen uit
dit domein
La Tordera

“Onze naam komt van een glooiende heuvel in het Cartizze-gebied. Vroeger was er op deze heuvel een vogelval, gewoonlijk ‘Tordera’ genoemd.”

Onze filosofie: Natural Balance = een solide band met de aarde en een diep respect voor de natuur, dit zorgt voor uitstekende druiven om bubbels van hoge kwaliteit te produceren.

Prosecco is naast het perfecte aperitief ook de handpluk van de Glera prosecco-druif op de prachtige, steile heuvels van Valdobbiadene.
La Tordera

De 4e generatie van een familiebedrijf

Gabriella: “Net zoals in onze Natural Balance-filosofie, is er in ons gezin een evenwicht tussen rollen. Paolo zorgt voor de oenologische aspecten, Renato voor de agronomische, terwijl ik zorg voor commercie en marketing. Daarnaast is er natuurlijk nog mijn papa Pietro, die de meeste tijd van zijn leven met passie in de wijngaard heeft doorgebracht.”

Ons bedrijf onderscheidt zich in de Prosecco-wereld, omdat we echte wijnboeren zijn. De familie Vettoretti cultiveert onze wijngaarden al meer dan 100 jaar, sinds overgrootvader Bepi de eerste wijnstok plantte in Cartizze, de bakermat van de DOCG. We hebben de 4e generatie bereikt, die vandaag La Tordera met passie en enthousiasme leidt en het productieproces van de wijngaard tot de fles controleert. 

 

We werken met oude wijnstokken, waarmee we wijnen met karakter kunnen produceren, zoals onze Cartizze die onlangs zijn 100-jarig bestaan ​​vierde. In deze oude wijngaarden worden ook inheemse variëteiten zoals Verdiso en Perera aangeplant. Deze geven samen met de Glera prosecco druif zeer interessante smaken in onze prosecco.

Wijnstok La Tordera

Strategie voor de toekomst

Gabriella: “Mijn vader Pietro werd geboren als wijnmaker en zijn grote passie voor de wijngaarden is er altijd al geweest. Hij heeft de commerciële activiteit aan de kinderen gedelegeerd sinds 2000, het jaar dat ik mijn studie afrondde. Wat nooit is veranderd, is onze missie: de voortreffelijkheid van ons territorium van de wijngaard in de fles brengen.”

"La Tordera is een mooi voorbeeld van een moderne boerenfamilie. De mentaliteit van hard werken is sterk aanwezig, maar altijd volgens hun strategie van de natuurlijke balans. O ja de elegantie van dit wijnhuis en de super gastvrijheid zijn fantastisch!"

– Lucia

Ontmoet de bruisende familie van wijnhuis La Tordera

Proef de heerlijke wijnen van dit domein

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Ontdek meer WHOOwine wijnmakers​

NIEUWERKERKEN – HASPENGOUW – BELGIË
NAVARRA – SPANJE
DÃO – PORTUGAL
MONFORTE D’ALBA – PIEMONTE – ITALIË
Scroll naar boven