Familie Kandler

LANGUEDOC-ROUSSILLON EN CÔTES DU RHÔNE – FRANKRIJK

Unieke wijnen uit 2 wijnstreken

De familie Kandler produceert topwijnen op dezelfde kiezelstenen en kleizandgrond als de befaamde Châteauneuf-du-Pape. De Middellandse Zee speelt een grote rol in de smaak en creatie van al hun wijnen en tegelijk zorgt de eigenheid van 2 terroirs in 2 unieke wijnregio’s ervoor dat elke wijn zijn unieke smaakbeleving heeft.

Ontdek de
wijnen uit
dit domein

 

Meer dan 30 jaar geleden streek de familie Kandler neer in de Languedoc. Hoewel dit wijngebied weinig potentieel leek te hebben, besluit de Frans-Duitse familie land te kopen in het achterland van de Minervois in Roubia, tussen land en zee, tussen de middeleeuwse stad Carcassonne en Canal du Midi.

Stephane Kandler is 2e generatie wijnmaker en nam in 2014 de teugels over van zijn ouders. Naast natuurmens is Stephane ook ambitieus en heel gepassioneerd. Helemaal in lijn met zijn 20 jaar ervaring als professionele zeiler.

Ik neem je mee op ontdekking naar 2 wijnregio’s met 2 unieke terroirs: Château Tourril (16 ha in Languedoc-Roussillon) en Domaine des Pentelines (24 ha in Côtes du Rhône).

Respect voor het milieu

Door gecertificeerde, biologische wijnen te produceren, bewijst de familie haar toewijding voor het milieu.

Stephane: “We stimuleren de biodiversiteit op en rond de bodem en creëren zo een evenwichtig en natuurlijk ecosysteem. Onze lokaal geproduceerde wijnen, olijfolie en fruit zijn er het mooiste bewijs van.”

 

1 ambitieuze familie, 2 prachtige wijndomeinen

Wijndomein 1: Een blik over de wijngaard en Château Tourril in Languedoc-Roussillon.

Stephane: “Alles begon voor ons met de wijngaard Château Tourril, genaamd naar ‘Pierre du Tourril’, een Gallo-Romeinse seintoren die al 2.000 jaar uitkijkt over de garrigue. De 16 ha wijnstokken van 15 tot 45 jaar van Château Tourril liggen in een keteldal van klei en kalksteen. De wijngaard is zuidwest georiënteerd, waardoor hij goed beschermd is tegen wind en vorst.”

Wijndomein 2: Prachtige zonsondergang met in de verte de stad Avignon. De kiezelstenen in de wijngaard zijn typisch voor de Côtes du Rhône-wijnstreek.

In 2017 breidde Stephane zijn landgoed uit met een 2e wijndomein én slaagde hij erin alles om te bouwen naar gecertificeerde biologische landbouw. “Deze unieke wijngaard van 24 hectare is een groene oase in de buurt van Avignon ten zuiden van het gebied van Châteauneuf-du-Pape. De diversiteit aan druiven en de mix van oude en jonge wijnstokken bieden een unieke keuze om wijnen te produceren met een sterke persoonlijkheid. De wijngaard is georiënteerd naar het westen. De Pentelines of zachte hellingen zorgen voor een perfecte afvoer van de regen.”

 

“Een leuke, ambitieuze wijnmakersfamilie met een mooi verhaal."

– Lucia

Proef de heerlijke wijnen van dit domein

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Ontdek meer WHOOwine wijnmakers

CARCASSONNE – FRANKRIJK
NIEUWERKERKEN – HASPENGOUW – BELGIË
NAVARRA – SPANJE
DÃO – PORTUGAL
Scroll naar boven