Convento de Las Claras
RIBERA DEL DUERO – VALLADOLID – SPANJE
Het karakter van de wijngaard smaak je in de wijn
Wijnboer José Carlos maakt pure kwaliteitswijn en geeft de lokale druivensoort Tempranillo hierbij een centrale plaats. In 2010 besloot hij om zijn jarenlange ervaring in vele topwijnhuizen te combineren met zijn ongelooflijke kennis van de bodem en het klimaat. Om zijn droom te realiseren: zijn eigen wijnen maken.
ervaring plus bodemkennis
José Carlos Alvarez, wijnmaker en oprichter van het wijnhuis Convento de Las Claras, kent het Ribera del Duero-wijngebied op zijn duimpje. Hij verdiepte zich in zijn doctoraatsthesis 15 jaar lang in het terroir van de regio. Daarnaast was hij 6 jaar directeur-generaal van deze wijnregio.
Schitterende Tempranillo
Vanaf de eerste fles wilde José Carlos de Tempranillo, een iconische druif, laten schitteren. Daarmee zet hij in op geschiedenis, traditie, innovatie en wijsheid. De druiven komen van uitzonderlijke wijngaarden. Ze zijn tussen de 30 en 90 jaar oud, liggen op 850 meter hoogte en brengen zeer lage opbrengsten voort via duurzame en milieuvriendelijke wijnbouw.
De wijn veroudert op eiken vaten voor een vol en lekker kruidig aroma.
Rijke variatie aan Ribera del Duero
Elke wijngaard heeft zijn typische bodemkenmerken. Daarom laten ze het sap van elke wijngaard afzonderlijk rijpen. Pas nadien voegen ze sappen samen op basis van de smaak en kenmerken van elke wijngaard. José Carlos’ wijnen bewijzen dat de diversiteit in de streek door de verschillen in de bodem ongelooflijk groot is.
Denk hierbij aan monitoring van de wijnstokken per perceel, aanplanting van bodembedekkers, mechanische onkruidbestrijding, gebruik van biologische producten, verminderen van het waterverbruik, etc.