Franco Conterno

FRANCO CONTERNO – MONFORTE D’ALBA – LANGHE – PIEMONTE – ITALIË

Een vorm van levenskunst

Franco Conterno is een gecertificeerde biologische boerderij met een productiefilosofie gebaseerd op een natuurlijke teelt en een volledig gezond vinificatieproces. Hierdoor verwerken ze alle smaken, geuren en het karakter van de Langhe – een land bewerkt met passie en wijsheid – in hun wijnen, volgens de stem van de natuur.

Ontdek de
wijnen uit
dit domein
Franco Conterno

Elk jaar is anders...

“We respecteren altijd onze filosofie en productiestijl, wat er ook gebeurt. We werken met wat het jaar en de natuur ons geeft en willen geen wijnen kopiëren. Ons doel: de beste wijn maken van de druiven die de natuur ons geeft.”

“Cascina Sciulun, onze thuis werd door onze familie Conterno hier gebouwd in 1850, ontwikkelde zich in 1940 als wijnboerderij met dieren en honing tot 1996, en is nu een biologische wijn- en hazelnotenboerderij waar je kan genieten van een verblijf in de rust en stilte van de groene heuvels van de Langhe.” 

Franco Conterno
Franco Conterno

DANIELE CONTERNO:

“De kracht van onze familie (papa Franco, mama Vilma, en broer Andrea) die samenwerkt en mijn papa die me de vrijheid geeft om mijn eigen signatuur aan de wijnen toe te voegen.”

100% handpluk in het prachtige piemonte

De bodem uit zand, slib en klei, het buitengewone microklimaat en de uitstekende zuidelijke/zuidwestelijke ligging op een hoogte van 250 en 400 meter maakt het mogelijk om wijnen te maken met unieke en waardevolle kenmerken.

Elke hectare vereist 630 uur handmatig werk per jaar; van Guyot snoeien naar groen snoeien en uiteindelijk dunner maken om een optimale rijping te bevorderen.

Piemonte, Italië
De heuvels van de Langhe wijnstreek zijn UNESCO werelderfgoed en Piemonte is het hart van de slow food, waar leven op het ritme van de natuur in het DNA zit.

“Daniele Conterno en zijn familie zijn ongelooflijk mooie en gastvrije mensen die leven voor en door het wijnmaken. Ze stralen puur geluk uit en dit proef je ook in hun heerlijke wijnen. Op dit wijndomein kom je aan als gast en vertrek je als vriend.”

- Lucia

Geniet van de prachtige natuur en de mooie woorden van Daniele Conterno

Video afspelen

Proef de heerlijke wijnen van dit domein

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Ontdek meer WHOOwine wijnmakers

NIEUWERKERKEN – HASPENGOUW – BELGIË
NAVARRA – SPANJE
DÃO – PORTUGAL
Scroll naar boven