Wine pairing bij de wijn van Tenuta del Priore

Welke gerechten passen perfect bij de zonovergoten wijnen van wijnhuis Tenuta del Priore in Abruzzo? Ik inspireer je graag voor een ideale smaakbeleving.

Wist je dat wijnmaker Fabrizio uitsluitend inheemse druiven van topkwaliteit gebruikt voor zijn heerlijke wijnen? Witte wijn met mineralen dankzij de nabijheid van de zee en donkerrode wijnen met mooie zuren typisch voor de lokale Montepulciano-druif. De ‘perfect match’ bij Italiaanse klassiekers en streekgerechten.

Tenuta del Priore – Sunnae Abruzzo Bianco 2019

Een frisse, mineralige witte wijn met weinig zuren past perfect bij de zoute en volle smaak van de pasta carbonara. Serveer de wijn goed gekoeld, tussen 8 en 10 ºC.

 

Tenuta del Priore – Sunnae Montepulciano 2019

Tomatensaus is altijd heerlijk aromatisch en heeft een zuurtje in de smaak. Kies hier voor een rode wijn die ook een hoge zuurgraad heeft, dit werkt verzachtend.

Zin in heerlijke gnocchi met tomatensaus? Ontkurk dan deze fles, puur genieten! Eerder fan van pizza? Geen probleem, je mag dezelfde fles ontkurken. 😉

 

Tenuta del Priore – Terre dei Vestini 2017

Een stevige, donkerrode wijn die je zeker kan karafferen. Omdat hij nog wat tannines heeft, pair ik deze graag met een lokale specialiteit arrosticini, gegrilde spiesjes van lamsvlees of rundsvlees.

De eiwitten in het vlees verzachten de tannines en de kruidigheid van dit gerecht past perfect bij de kruidigheid van de wijn.

 

Tenuta del Priore – PREMIUM – Kerrias Montepulciano 2017

Deze complexe, verfijnde en kruidige rode wijn met mooie zuren past bij een pittig gerecht op basis van tomatensaus. Bijvoorbeeld balletjes van lamsgehakt in een goed gekruide tomatensaus.

 

AAN TAFEL EN GENIETEN MAAR

De perfecte combinatie in huis halen? Bestel je lievelingswijn van Tenuta del Priore online via de webshop.

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Scroll naar boven