Tenuta del Priore

COLLECORVINO, ABRUZZO, ITALIË

Handpluk van uitsluitend inheemse druiven

Tenuta del Priore is een succesvol wijnhuis in het Italiaanse Collecorvino. De familie Mazzocchetti gelooft sterk in het productiepotentieel van de heuvels van Pescara en in de kwaliteit van de druiven in die weelderige natuur. Perfect voor de topkwaliteit die zij willen aanbieden. Het werd – en is nog altijd – een succesverhaal en de wijnen vallen wereldwijd in de smaak.

Ontdek de
wijnen uit
dit domein
Fabrizo

 

In 1973 besloten de 3 neven van de familie Mazzocchetti om hun succesvolle bouwfirma in Rome in te ruilen voor de veelbelovende wijnheuvels in Collecorvino in Abruzzo. Ze schenken hun wijnhuis de naam ‘Tenuta del Priore’, vernoemd naar hun grootvader Vincenzo, die door de lokale bevolking ‘de Prior’ werd genoemd. Prior is een bijnaam voor iemand die altijd raad weet.

Sinds 2003 heeft de getalenteerde wijnmaker Fabrizio Mazzocchetti, zoon van een van de oprichters, de fakkel overgenomen. Hij heeft de ambitie van zijn nonkels geërfd. Fabrizio zet sterk in op de kwaliteit van de wijnen en wil de autochtone druivensoorten uit Abruzzo hierbij een centrale plaats geven.

Col del Mondo_ kaart
Fabrizio bezoekt regelmatig andere wijnregio’s samen met zijn bevriende wijnmakers uit heel Europa. Hij gelooft dat ze altijd van elkaar kunnen leren en dat dit de kwaliteit van de wijnen alleen maar ten goede komt.
Col del Mondo

Sterke focus op kwaliteit

Fabrizio is een van de weinige wijnmakers in de streek die keramische vaten gebruikt en zijn druiven niet op de typische, lokale ‘pergola’-manier teelt. Hij schakelde over op de Guyot-manier om zo de druiven meer zonlicht te geven en beter te laten rijpen.  Door het gebruik van keramische vaten komen de natuurlijke aroma’s van de druif mooi naar voor in de wijn.

 

De prachtige wijnheuvel Col del Mondo

De ligging van de wijngaarden op deze zonovergoten heuvel draagt bij aan de kwaliteit van de druiven.

wijnheuvels Collecorvino

“Mijn doel is om een wijn in zijn beste vorm te brengen. Jarenlang primeerde in onze regio kwantiteit boven kwaliteit. Dankzij grote veranderingen zijn we erin geslaagd om het niveau van de rijpheid – dus de kwaliteit – van onze druiven aanzienlijk te verbeteren. We hebben onder andere de teelt van de wijnstokken gewijzigd. We hanteren lage opbrengsten per hectare, beperken de groeikracht van nieuwe planten en zorgen voor een grote uitdunning tijdens de groei.” – Wijnmaker Fabrizio

tenuta-del-priore-winery

“Wijnmaker Fabrizio is een beetje zoals een artiest die elk jaar 1 kans heeft om zijn kunstwerk nog iets mooier te maken. De passie spat ervan af.”

– Lucia

Proef de heerlijke wijnen van dit domein

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Ontdek meer WHOOwine wijnmakers

NAVARRA – SPANJE
DÃO – PORTUGAL
MONFORTE D’ALBA – PIEMONTE – ITALIË
BRDA – SLOVENIË
Scroll naar boven