5 interessante weetjes over Merlot

De Merlot-druif kent iedereen van naam, maar wil jij er nog meer over weten? Waarom is de Merlot-druif zo populair? Met deze 5 weetjes word je een echte Merlot-expert!

Merlot-druif

Geboorteplaats

Bordeaux, Frankrijk. Merlot is een van de belangrijkste druiven in de Bordeauxstreek.

Ook in de Languedoc maken ze heerlijke Merlot-wijnen. Verder is de druif zeer geliefd in Californië, Italië, Oost-Europa, Chili en zelfs Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

Betekenis naam

Merlot komt van het woord ‘merel’ in het Frans. Net zoals de merel heeft de Merlot-druif een mooie, zwarte kleur met blauwachtige tinten.

Uiterlijk

Deze druivensoort is vrij groot en heeft een dunne schil.

Eigenschappen van de wijn

Het is een makkelijke druif die zich goed aanpast aan verschillende bodems en dan telkens andere karakteristieken heeft. Deze druif heeft weinig zuren en zorgt voor mooi gekleurde, makkelijk te drinken wijnen met zachte tannines.

Het is de perfecte druif om te assembleren met een andere druif: ze kan voor evenwicht zorgen bij heel sterke en strenge druiven. In combinatie met Cabernet Sauvignon bijvoorbeeld, zullen de wijnen sneller op dronk zijn en geen lange bewaring nodig hebben.

Perfect match

Merlot-wijnen zijn zacht en soepel en daardoor heel veelzijdig. Ze zijn heerlijk met verschillende soorten rood en wit vlees, perfect dus voor je BBQ- of gourmetavond. Gegrilde groenten mogen ook niet ontbreken en je moet zeker niet spaarzaam zijn met sauzen.


Proef onze Merlot-wijnen

Meteen eens proeven? Ontdek heerlijke Merlot-wijn in de WHOOwine Shop.

La Quille Rosé – Familie Perromat

De rosé die standaard in elke koelkast hoort! Verfrissend en knapperig met tonen van roze grapefruit en bloedsinaasappel.

La Quille Rood – Familie Perromat

Deze heerlijke rode wijn is een allrounder van topkwaliteit. Perfect voor de lente en zomer. De tannines zijn rijp en fluweelzacht.

La Quille Merlot

Bordeaux Rood – Château des Antonins

Een soepele en veelzijdige wijn, vol charme. Je proeft heerlijke aroma’s van zwarte kersen en cassis met een geroosterde toets.

Réserve du Couvent Rood – Château des Antonins

Deze vlotte rode wijn is krachtig en perfect op dronk. Geniet van de aroma’s van zwart fruit, geroosterde amandel en vanille.

Antonins Merlot

 

Wist je dat de Merlot-druif de meest aangeplante druif van Frankrijk is?

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Scroll naar boven