Perromat

FAMILIE PERROMAT – CÉRONS – BORDEAUX – FRANKRIJK

Finesse en kwaliteit

De wijnen ‘La Quille’ van Château de Cérons zijn heel natuurlijk geboren als bewijs van een goede Graves-wijn, een wijn voor vrienden en de mooie momenten. Deze lekkere gezelschapwijnen vinden hun weg naar de vrolijkste tafels in Parijs en Bordeaux en nu ook in België.

Perromat

Teamwork

Caroline en Xavier vullen elkaar perfect aan. Caroline ontvangt de bezoekers op het kasteel als de perfecte gastvrouw en reist vol enthousiasme de wereld rond om hun wijnen met zoveel mogelijk mensen te delen. Xavier bewerkt de wijngaarden met veel zorg en maakt prachtige wijnen in de wijnkelder.

Xavier Perromat beheert elk perceel in de wijngaard zorgvuldig: het is zijn ultieme doel om de finesse en kwaliteit van het terroir naar voren te brengen. Het ontkiemen, alsook het uitdunnen van bladeren en trossen wordt zorgvuldig met de hand gedaan.

Perromat
Perromat

WIJNEN VAN DE HOOGSTE KWALITEIT

Sinds de 17e eeuw is Château de Cérons altijd al een wijnproducerend landgoed geweest. Xavier en Caroline Perromat namen in 2012 het beheer van het familiedomein over en gingen de uitdaging aan om wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren in een van de minst bekende, maar het oudste beschermde wijnbouwgebied in Bordeaux: Graves.

 

 

Respect voor de natuur in het prachtige Cérons

Het onderhoud en het beheer van de wijngaard verloopt met respect voor de natuurlijke balans van de bodem. Jaar na jaar werken ze aan de implementatie van nieuwe agro-ecologische praktijken op het landgoed, zowel in de wijngaard als in de kelder. 

Denk hierbij aan monitoring van de wijnstokken per perceel, aanplanting van bodembedekkers, mechanische onkruidbestrijding, gebruik van biologische producten, verminderen van het waterverbruik, etc.

 

Perromat
Château de Cérons is een prachtig kasteel uit het begin van de 17e eeuw, gelegen in het hart van het dorp Cérons, in de regio Graves.
Je kan er genieten van een mooi uitzicht op de rivier Garonne.

“Caroline en Xavier stralen geluk uit en dat delen ze ook met hun heerlijke wijnen.”

- Lucia

Geniet van een rondleiding op het wijndomein Château de Cérons

Proef de heerlijke wijnen van dit domein

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Ontdek meer WHOOwine wijnmakers

NAVARRA – SPANJE
DÃO – PORTUGAL
MONFORTE D’ALBA – PIEMONTE – ITALIË
Scroll naar boven