Château des Antonins

Pondaurat, Bordeaux, Frankrijk

Primeur

De wijnen van Château des Antonins zijn nieuw in België! Antoine de Roquefeuil, als tweede generatie wijnmaker, runt momenteel het mooie familiedomein met fijne wijnen.

 

Ontdek de
wijnen uit
dit domein
Antonins wijnhuis

Het landgoed ‘Château des Antonins’ dankt zijn naam aan de hospitaalridders van St. Antoine die zich rond de 13e eeuw in het voormalige klooster vestigden. De kloosterorde werd toen opgericht om patiënten te genezen die leden aan Sint-Antoniusvuur ( jeukziekte na moederkorenvergiftiging door graan). De monniken behandelden deze ziekte dankzij enerzijds gezonder voedsel, en anderzijds – nog belangrijker – dankzij het brouwsel van een geheime drank met buitengewone therapeutische eigenschappen. Dit brouwsel ‘Saint Vinage’ is gemaakt van een wijnbasis gemengd met kruiden.

 

kaart Antonins
De wijnen worden hoog aangeprezen in Frankrijk. Deze quote komt uit de befaamde wijngids Guide Hachette des Vins: “We twijfelen er niet aan, deze wijn is een echte zegen.” 
Antonins wijnmaker

Prachtige historische ligging

De commanderij van de Antonins is nog steeds een verblijfplaats voor de pelgrims die naar het heiligdom van Santiago de Compostella reizen. Je vindt er een mooie verzameling gebouwen uit de 13e tot de 16e eeuw, waaronder het klooster, de kapel, de tolbrug en de watermolen, allemaal geklasseerd als historische momenten.

In 1985 blazen Geoffroy en Martine de Roquefeuil de wijntradities van de ziekenhuisbezoekers nieuw leven in. Ze herstructureren geleidelijk het landgoed van de oude monniken en sloten zich aan bij de wijnvereniging van de abdij. In 2016 vervoegt zoon Antoine, genaamd naar de abdij, het familieteam en vandaag runt hij de volledige familiezaak.

 

100% duurzame en beredeneerde teelt

Papa Geoffroy, de eerste generatie wijnmaker, is een liefhebber van de natuur. Hij is gedreven door boerenverstand, en zoekt steeds de beste uitdrukking van zijn terroir om wijnen met smaak en karakter te produceren. Deze gave gaf hij door aan zijn zoon Antoine. In 2014, na zijn studie landbouwtechniek, bracht Antoine een jaar door op het familiedomein. Daarna verbleef hij 15 maanden in Nieuw-Zeeland om zijn wijnervaring te verrijken. In 2016 besloot hij de fakkel van Château des Antonins over te nemen. Château des Antonins zet in op een 100% duurzame en beredeneerde teelt met focus op biodiversiteit.

Antonins wijnmaker

"Antoine laat je proeven van de echte pure smaken en geuren van Bordeaux."

– Lucia

Snuif de sfeer op bij familie Rocquefeuil

Proef de heerlijke wijnen van dit domein

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Ontdek meer WHOOwine wijnmakers

CARCASSONNE – FRANKRIJK
NIEUWERKERKEN – HASPENGOUW – BELGIË
NAVARRA – SPANJE
DÃO – PORTUGAL
Scroll naar boven