Champagne Joly

Troissy, Épernay, Vallée de Marne, Frankrijk

Een vorm van levenskunst

Het wijnhuis ‘Joly Champagne’ is een familiebedrijf dat van generatie op generatie is doorgegeven. Knowhow in traditie, creatie en moderniteit maken deel uit van hun filosofie om een champagne van topkwaliteit te verkrijgen.

Ontdek de
wijnen uit
dit domein
Champagne Joly

In 1953 werd het champagnemerk Joly opgericht door Gilbert en Annette Joly en hun ouders. Vandaag wordt de boerderij gerund door Remy en Patricia, samen met hun kinderen Aurélien en Maximilien die hun studie Wijnbouw en Oenologie aan het Lycée Viticole d’Avize afmaakten. Marie, de vrouw van Aurélien, is ook gebeten door de ‘champagnemicrobe’ en maakt deel uit van de 4e generatie van het champagnehuis. Tijdens het proeven kan iedereen de kwaliteit en professionaliteit herkennen waarmee champagne van dit wijnhuis wordt gemaakt.

Joly Champagne is gelegen in Troissy, nabij Épernay in de Marne-vallei. Troissy, een typisch champagnedorp, staat bekend om zijn geschiedenis, zijn historische monumenten en zijn tradities van verschillende champagnemakers.
Champagne Joly

Fijne bubbels met de beste druiven

Joly Champagne heeft 14 ha wijngaarden verdeeld over 45 kleine percelen gelegen in de heuvels van de dorpen Troissy, Chatillon-sur-Marne en Mareuil-le-Port. Ze telen 3 druivensoorten die eigen zijn aan het champagnegebied: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Pinot Meunier vertegenwoordigt 75% van het totaal van hun wijngaard. Dit type wijnstok zorgt voor een fruitige wijn met een grote delicatesse.

100% handpluk

De familie Joly maakt enkel champagne van hun eigen druiven. Hun druiven worden afzonderlijk geperst in de traditionele pers. Per druivensoort, maar ook volgens de hellingen en zelfs de percelen waarvan ze afkomstig zijn (jonge en oude wijnstokken worden bijvoorbeeld gescheiden). De druiven moeten volledig intact zijn vooraleer ze worden geperst. Dit is de reden waarom de druiven met de hand worden geplukt.

“Deze familie heet niet voor niets ‘Joly’. Het zijn ook ongelooflijk mooie, lieve en gastvrije mensen die op een prachtige manier omgaan met hun land en traditie. En ze maken natuurlijk de lekkerste champagne!”

– Lucia

Normaal gesproken doen ze 4 persen per dag, wat gelijk staat aan ongeveer 16.000 kg druiven. De traditionele wijnpers is een teken van kwaliteit aangezien al het werk met de hand wordt gedaan (laden, mengen en lossen). De champagnes worden in kelders bewaard voor minimum 18 maanden tot wel 3 jaar voor ze verkocht worden.

De familie Joly geeft altijd de nodige liefde en passie zodat de wijnstok het beste van zichzelf geeft. Dit levert al 5 generaties lang een champagne van topkwaliteit op.

Champagne Joly

Al 5 generaties champagne van topkwaliteit

Proef de heerlijke wijnen van dit domein

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Ontdek meer WHOOwine wijnmakers​

CARCASSONNE – FRANKRIJK
NIEUWERKERKEN – HASPENGOUW – BELGIË
NAVARRA – SPANJE
DÃO – PORTUGAL
Scroll naar boven