Vini Baldi

COSTIGLIOLE D’ASTI – PIEMONTE – ITALIË

Pure Italiaanse topkwaliteit

De familie Baldi maakt sinds 6 generaties pure topwijnen aan de voet van hun kasteel op de Burio-heuvel. Ze laten de smaken van de druiven tot hun recht komen zonder al te veel manipulaties in de kelder en met een 100% biologische teelt. De smaak van de wijnen verandert van jaar tot jaar, in harmonie met de natuur eromheen.

Ontdek de
wijnen uit
dit domein

 

De familie Baldi woont en werkt op het land van de kleine heuvel van Burio sinds het midden van de 19e eeuw. In die tijd waren ze nog arbeiders van de graven van Lanzavecchia die in het kasteel op de heuvel woonden en het land en de omliggende boerderijen bezaten.

In 1874 slaagden Ludovico Baldi en zijn familie erin genoeg te sparen om een kleine wijngaard van de graven te kopen in het gebied van Balau op de zuidoostelijke helling van de heuvel. In de daaropvolgende jaren verwierven ze de andere gronden van de graven en sinds de jaren 1920 begonnen ze zelf wijn te produceren en bottelen. Vele jaren en generaties later is er veel veranderd, behalve de passie voor hun werk. Die is altijd even groot gebleven.

Piemonte, mijn tweede thuis, is een van de mooiste en bijzonderste wijnstreken van Europa. Deze wijnregio is onderdeel van het Unesco Werelderfgoed en de mensen zijn er ongelooflijk gastvrij. Respect voor de natuur zit in hun DNA.

Zes generaties gepassioneerde wijnmakers

Gisella, Pierfranco en hun zoon Gabriele zijn trots op hun wijnen die ze maken in hun boerderij tussen Langhe en Monferrato, in het hart van de wijnstreek Piemonte.

Zonder hoogmoed, maar met de overtuiging trouwe en vastberaden beheerders te zijn van een land dat ze hebben ontvangen van de vorige zes generaties!

 

 

Maximale kwaliteit van inheemse druiven

De wijngaard wordt steeds zorgvuldig met de hand bewerkt en alleen gevinifieerd om de eigenschappen van de bodem en het microklimaat het beste tot zijn recht te laten komen. De wijnen veranderen dus van jaar tot jaar, in harmonie met de natuur eromheen.

Om deze resultaten te verkrijgen, geeft de familie Baldi de voorkeur aan spontane fermentaties zonder klaring of filtratie. Ze bewerken het land in biologische landbouw en gebruiken regenwater en zonnepanelen.

“Het prachtige kasteel en de eeuwenoude geschiedenis spreken tot de verbeelding en maken deze wijnen nog meer bijzonder."

– Lucia

Proef de heerlijke wijnen van dit domein

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Ontdek meer WHOOwine wijnmakers

NIEUWERKERKEN – HASPENGOUW – BELGIË
NAVARRA – SPANJE
DÃO – PORTUGAL
MONFORTE D’ALBA – PIEMONTE – ITALIË
Scroll naar boven