Jörg Geiger Manufaktur

SCHLAT - ZWABEN – DUITSLAND

Van chef-kok tot specialist in alcoholvrije wijn

Jörg Geiger werd geboren als enig kind in een gastronomische familie. Hij is chef-kok en verfijnde zijn vak in vele sterrenrestaurants in Frankrijk voordat hij de zaak van zijn ouders overnam en ombouwde tot de Jörg Geiger Manufaktur.

Ontdek de
wijnen uit
dit domein
Jörg Geiger alcoholvrije schuimwijn

Als kok merkte Jörg dat mensen niet te veel alcohol willen drinken als ze nog ver moeten rijden. Zo kwam hij op het idee om te experimenteren met alcoholvrije drankjes op basis van fruit uit de eeuwenoude boomgaard van zijn familie. Sinds 2003 creëert hij unieke dranken van oude fruitsoorten met behulp van meer dan 200 specerijen, 70 kruiden en 20 bloemen. Genuanceerd, complex en divers, net zoals een fijne mousserende wijn. Echt genieten – helemaal zonder alcohol.

Jörg Geiger zwabische alb duitsland
Jörg en zijn team werken vanuit de Duitse Zwaben Alp regio. Je kan de 50 toegewijde medewerkers dagelijks terugvinden tussen de ruim 20.000 inheemse fruitbomen of in de lokale fabriekshal.
Jörg Geiger alcoholvrije schuimwijn lokale appel en peervarieteiten

Prisecco met 100% smaak en 0% alcohol

Ze nemen lokale appel- en peervariëteiten en combineren deze met natuurlijke wilde kruiden om sprankelende, alcoholvrije Prisecco’s te creëren.  Het weidefruit vormt de basis van de producten. Alle werkstappen vinden plaats in hun eigen fabriek: van de levering van het rauwe fruit, de rijping en de verwerking, tot de samenstelling en het bottelen. Dankzij hun teeltmethode en de gebruikte oude rassen brengen de vruchten veel zuren en tannines met zich mee. Die vormen een goede en natuurlijke basis voor alle Prisecco’s.

Meer dan biologische landbouw

Het continu planten van nieuwe bomen maakt deel uit van de filosofie. Jörgs grootvaders en overgrootvaders plantten en verzorgden destijds sterk groeiende bomen. Met die oogst produceren ze vandaag hun specialiteiten. Ook vandaag planten ze bomen die ze 20 jaar de tijd geven om te groeien, zodat ook de volgende generatie unieke diepgewortelde fruitbomen heeft. Deze vorm van duurzame landbouw is dus altijd een belofte aan de volgende generatie.

Hetzelfde geldt voor de wilde kruiden. Hierbij letten ze er goed op dat niet alle kruiden in één keer geplukt worden zodat de oogst voor volgend jaar verzekerd is.

Jörg Geiger alcoholvrije schuimwijn fruitboom

Jörg destilleert zijn kruiden in water en werkt met de etherische oliën van deze kruiden voor een intensere en verfijndere smaak van de Prisecco. Zo zijn alle smaken nog meer in balans.

Jörg Geiger alcoholvrije schuimwijn destilleren

 

“Je proeft de passie voor het vak en de liefde voor de natuur in deze verfijnde mousserende Prisecco.”

– Lucia

Proef de heerlijke wijnen van dit domein

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Ontdek meer WHOOwine wijnmakers

CARCASSONNE – FRANKRIJK
NIEUWERKERKEN – HASPENGOUW – BELGIË
NAVARRA – SPANJE
DÃO – PORTUGAL
Scroll naar boven