WEINGUT Polz

STRASS - SÜDSTEIERMARK – OOSTENRIJK

Wijnhuis Polz, nieuw sinds 1902

120 jaar geleden legde overgrootvader Johann Polz de eerste steen aan het wijndomein Polz bij de befaamde wijngaard Grassnitzberg in de Oostenrijkse Steiermark. Vandaag, in de 4e generatie, werken ze elke dag om hun interpretatie van de perfecte wijn in ons glas te brengen. 

Ontdek de
wijnen uit
dit domein

Erich en Christoph 2 broers,de 4e generatie

Erich Polz Jr. runt het wijnhuis sinds het voorjaar van 2020 met de wil om al het fantastische potentieel en de waardevolle kennis die in de lange geschiedenis van zijn familie ligt naar een mooie toekomst te leiden. Een toekomst voor nog vele generaties op de boerderij.

Erich’s broer Christoph is verantwoordelijk voor de wijnkelder en de vinificatie. Empathisch, kalm, met groot vertrouwen in elke druif.

Oostenrijk, een klein maar heel fijn wijnland. Een koel klimaat gebied met warme zonnige zomers en een milde herfst met koele nachten. 46.500 hectare aan wijngaarden met ongeveer 65% witte wijnen en 35% rode wijnen.

Een gezonde wijnstok in een gezonde grond

De duurzaamheid van ons werk staat al vele jaren centraal. We gebruiken aangepaste en zachte snoeitechnieken, we zijn trots op 0% insecticiden en gaan voor een duurzame en biologische teelt.

“We leren hier al 109 jaar elke dag nieuwe dingen. We leven van en met vitale wijnstokken in gezonde grond. We bewandelen steeds vaker onbetreden paden. Want niets is riskanter dan niets riskeren.”

Erich Polz Jr.

HANDPLUK VAN DE KONINGINNEN DRUIF

Elke druif wordt met de hand geplukt voordat ze het eerbiedwaardige pad naar zijn gelukkige bestemming begint. Onze passie is handwerk en groeit rechtstreeks vanuit onze oorsprong in de Südsteiermark. Christoph Polz

Sauvignon Blanc komt oorspronkelijk uit Frankrijk maar dé koninginnen druif van de Steiermark streek. Kenmerkend voor Sauvignon Blanc-­wijnen zijn naast frisse zuren ook de aroma’s, die alles te maken hebben met de mate van rijpheid tijdens de oogst . Wat onrijpe druiven geven groene tonen van kruisbes; zeer rijpe druiven geven tonen van cassis en zwarte bes.

 

“Deze Oostenrijkse wijnen hebben alles: elegantie, fraicheur en kracht.”

– Lucia

Proef de heerlijke wijnen van dit domein

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Ontdek meer WHOOwine wijnmakers

CARCASSONNE – FRANKRIJK
NIEUWERKERKEN – HASPENGOUW – BELGIË
NAVARRA – SPANJE
DÃO – PORTUGAL
Scroll naar boven