Quinta Do Sobral

SANTAR – DÃO – PORTUGAL

Nieuw hoofdstuk in gepassioneerd familiebedrijf

Na grootvader Nelson en moeder Cristina staat (klein)dochter Maria te popelen als 3e generatie wijnmakers van wijnhuis Quinta Do Sobral. In de adembenemende Dão-wijnstreek werken ze met veel passie aan het vervolg van hun Portugese wijnmakersverhaal.

Ontdek de
wijnen uit
dit domein

Nelson zijn verhaal start in Santar – het hart van de Dão-streek – en de op een na oudste wijnregio van Portugal. Hij bezit 1 stukje wijngaard en heel veel liefde voor zijn land en de lokale druiven. Vandaag telt het wijndomein 15 ha wijnstokken met veel oude, lokale variëteiten en 20 ha bos dat zorgt voor een mooi ecologisch evenwicht en zo ook de bescherming van de wijngaarden.

De Dão-wijnstreek is adembenemend mooi, de omliggende bergen zijn een natuurlijke bescherming tegen wisselende weersomstandigheden vanwege de Atlantische Oceaan en de Spaanse continentale winden.

Vader en grootvader Nelson als inspiratiebron

Dochter Cristina, lerares van beroep, en haar man Jorge, hotelmanager in een 5-sterren hotel in Engeland, raakten geïnspireerd door het prachtige werk van Cristina’s vader en besloten terug te keren naar hun roots om samen verder te bouwen aan de Quinta Do Sobral-droom. Ondanks verschillende tegenslagen op gezondheidsvlak vindt Cristina de kracht om prachtige wijnen te maken en te blijven vechten voor een mooie erfenis voor haar dochter Maria. Maria is sinds haar 6e levensjaar gebeten door de wijnmicrobe en heeft vandaag op haar 16e al een eigen wijngaard die ze bewerkt samen met haar grootvader. Opvolging verzekerd dus! 😉

Graniet, de geheime troef in de bodem

Hoewel de Dão-streek zuidelijker gelegen is, zijn de wijnen hier vaak minder zwaar en eleganter dan de wijnen in de Douro-wijnstreek. De hoge hoeveelheid graniet in de bodem zorgt voor veel mineraliteit, frisheid en elegantie in de wijnen.

“Passie en liefde zorgen voor een ongelooflijke kracht in deze wijnmakersfamilie.”

– Lucia

Proef de heerlijke wijnen van dit domein

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Ontdek meer WHOOwine wijnmakers

CARCASSONNE – FRANKRIJK
NIEUWERKERKEN – HASPENGOUW – BELGIË
NAVARRA – SPANJE
DÃO – PORTUGAL
Scroll naar boven