Parceria

VILA NOVA DE FOZ CÔA – DOURO SUPERIOR – PORTUGAL

Kwaliteitswijnen én meer dan 50 jaar ervaring

Wijnhuis Parceria ligt in de Douro-wijnstreek in Portugal, waar de gerenommeerde Carloto en Manuel, beiden oenoloog en professor, overheerlijke wijnen maken. Carlotto en Manuel bottelen 60.000 flessen wijn per jaar en werken traditioneel in de wijngaard met de modernste technieken in de wijnkelder.

Ontdek de
wijnen uit
dit domein

 

Carloto Magalhães is professor in wijnbouw en oenologie aan verschillende universiteiten en wijnscholen in Portugal, oenoloog voor gerenommeerde Portugese wijnhuizen en sinds een aantal jaar ook zelf wijnmaker. Manuel Vieira ​​is een gerespecteerd oenoloog bij gerenommeerde Portugese wijnhuizen en sinds zijn pensioen zelf wijnmaker op het familiedomein van Carloto.

Carlotto: “We hebben een passie voor het maken en bottelen van wijnen, om ze vanuit het hart van Portugal naar de wijnliefhebbers wereldwijd te brengen. We werken volgens de meest authentieke en fundamentele regels van de wijnbouw en oenologie. Met respect voor de natuur, met alle zorg en veel ervaring in het maken van wijnen waarbij de terroirs en de specifieke kenmerken van jaargangen naar voor komen.”

De Portugese wijnen zijn afkomstig van wijngaarden aangeplant in de Douro-subregio genaamd ‘Douro Superior’, met voornamelijk leisteen en kalksteen. De wijngaarden zijn aangelegd in terrassen, om de pluk en het bewerken van het land eenvoudiger te maken.
wijnhuis Parceria

Parceria = partnerschap

Manuel: “Parceria is de Portugese bewoording voor partnerschap, en die van ons is ontstaan ​​uit een gemeenschappelijke interesse om kwaliteitswijnen te maken. We willen vooral wijnen produceren waarvan we echt kunnen genieten. Natuurlijk met respect voor de erfenis die is achtergelaten door eeuwenlange, lokale wijnproductie. We gaan steeds op zoek naar het beste van de kenmerken van zowel het terroir als de regio.”

Beredeneerde wijnteelt

Mooie wijngaarden aangelegd in terrassen, om de pluk en het bewerken van het land eenvoudiger te maken. Wist je dat de Douro-vallei de 1e afgebakende wijnregio met kwaliteitskeurmerk ter wereld is? Toen de Portugese overheid na de verwoestende aardbeving van 1755 in Lissabon geld nodig had, zochten ze een goede manier om dat geld te verkrijgen. Wijn was het product dat Lissabon er opnieuw bovenop moest helpen en wijn met een kwaliteitslabel verkoopt beter.

Parceria wijngaard in terrassen

De productie van hun druiven is ecologisch duurzaam en de wijngaarden zijn begroeid met klaver die dient als structuur voor de natuurlijke fauna. Bijenkorven, olijfbomen, amandelbomen, bos en grassen zorgen voor een ecosysteem dat de wijngaard beschermt.

druiven Parceria

Maceratie en fermentatie op gecontroleerde temperatuur in inox vaten.

Maceratie druiven Parceria

“Twee prachtige mensen met zoveel ervaring, dat kan niet anders dan goede wijn opleveren!"

– Lucia

Proef de heerlijke wijnen van dit domein

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Ontdek meer WHOOwine wijnmakers

DÃO – PORTUGAL
MONFORTE D’ALBA – PIEMONTE – ITALIË
BRDA – SLOVENIË
FRANKRIJK – VENTOUX
Scroll naar boven