Zehnthof Luckert
SULZFELD AM MAIN, FRANKEN, DUITSLAND
Kwaliteit boven kwantiteit
De Luckerts dat zijn Ulrich, Wolfgang en zijn zoon Philipp met hun families. Samen doen ze het dagelijkse werk in de wijngaarden, in totaal bijna 18 hectare, die allemaal in Sulzfeld liggen. Alle wijngaarden worden sinds 2009 biologisch verbouwd. De familie Luckert werkt met wijnstokken volgens het Cordon-systeem. Zo beperken ze sterk de opbrengsten, waardoor de kwaliteit van de druiven beter is.

Wolfgang is verantwoordelijk voor de wijnstokken. Ulrich neemt de wijnbereiding en het kelderbeheer voor zijn rekening en Philipp is sinds kort verantwoordelijk voor de geweldige rode wijnen van het wijnhuis.
Het zijn typische Franken: heel eigenwijs, koppig en alleen te overtuigen als de argumenten goed genoeg zijn. Daarom werden ze nooit verleid door de industriële wijnbouw.
Het was niet gemakkelijk voor hen aan het begin van hun carri re als wijnmaker. Hun vader stierf veel te vroeg en ze moesten onmiddellijk na zijn overlijden het succesvolle, ambachtelijke werk consequent voortzetten.


Biologische wijnbouw en beperkte opbrengsten
Het prachtige wijnhuis werd gebouwd in 1558. Alle wijngaarden zijn omgeven door groen. Wolfgang, de oudste van de twee broers, is ervan overtuigd dat ze zonder biologische landbouw niet de kwaliteit zouden produceren waar ze vandaag voor staan.
De Luckerts gaan niet graag op pad om hun wijnen te verkopen. Ze willen al hun krachten investeren in het bewerken van hun wijngaard en ze zien zichzelf als echte wijnboeren.
Daarom willen ze ook niet groeien. “We willen onze grootte beheersen, en niet andersom”, zegt Ulrich met overtuiging. De regionale kenmerken behouden zonder compromissen, dat is het doel van de drie Luckerts.
Een kijkje in de wijnkelder
Wijnmaker Philipp specialiseerde zich in het maken van rode wijn.
“Deze bescheiden familie maakt elegante wijnen in een verborgen Duitse parel.”
– Lucia
Abonneer je en ontvang
Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen
mooie kortingen
op alle wijnen
