Quinta Val do Cesto

DÃO - PORTUGAL

Wijntraditie sinds 1987

WHOO! Liefste genieter van een lekker glas wijn, 

In februari 2023 maakte ik een zalige wijntour in het prachtige Portugal. Het wijnhuis Quinta Vale do Cesto van wijnmaker António Pina was een absoluut hoogtepunt! Een prachtige locatie, een warm onthaal, prachtige mensen en overheerlijke wijnen. 

Ontdek de
wijnen uit
dit domein

Dit familie-erfgoed, gelegen in het hart van Dão, draagt een rijke traditie van 3 generaties wijnbouw met zich mee die door de jaren heen is doorgegeven.

De DOC Dão is gelegen in het zuidelijke deel van Beira Alta en ten zuiden van de rivier de Douro. In het gebied stromen twee belangrijke rivieren: de Dão en de Mondego.

Druiven die het klimaat weerspiegelen

In de honderdjarige wijngaarden en de nieuw aangeplante wijngaarden vinden we meer dan 25 klassieke inheemse druivensoorten van Dão. Deze druiven geven de wijnen een bijzondere elegantie, rijke aroma’s en verfrissende levendigheid.

De druiven tonen ook het karakter van het klimaat in de regio. Het gebied kent een koude en regenachtige winter, gevolgd door een zeer hete en droge zomer. Dit klimaat wordt beïnvloed door de micro klimatologische invloeden van de Serra de Alva.

Karakteristieke bodem

De bodem in de wijngaarden van Quinta Vale do Cesto kenmerkt zich door goede doorlaatbaarheid en een grove textuur. Het zijn vruchtbare, maar voornamelijk granietachtige bodems, gelegen op een hoogte van 450 tot 600 meter.

Proef de terroir en de passie in deze uniek wijnen.

– Lucia

“Sommige wijnstokken zijn meer dan 100 jaar oud.”

De gepassioneerde wijnmaker achter dit alles is António Pina, een bekroonde vakman die zijn expertise inzet om wijnen te produceren die het unieke terroir van de regio weerspiegelen.

Naast bekroond vakman is António ook een perfecte gastgeer die ons met open armen ontvangen heeft in zijn gezellig wijndomein. Aan deze tafel werd topwijn geproefd en ook heel veel gelachen 😉

 

António maakt ook overheerlijke charcuterie bij zijn topwijnen, een echte lokale ambachtsman 🙂

Proef de heerlijke wijnen van Quinta Val do Cesto

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Ontdek meer WHOOwine wijnmakers

CARCASSONNE – FRANKRIJK
NIEUWERKERKEN – HASPENGOUW – BELGIË
NAVARRA – SPANJE
MONFORTE D’ALBA – PIEMONTE – ITALIË
Scroll naar boven