Tselepos

GRIEKENLAND

De oorsprong van de hedendaagse wijncultuur.

Yiannis Tselepos: ‘Goede wijnen worden geproduceerd in de wijnkelder, geweldige wijnen worden gemaakt in de wijngaard.’ 

Ontdek de
wijnen uit
dit domein

In 1989 hadden Yiannis en Amalia de ambitie om iets nieuws te creëren in de Griekse wijnwereld. Het werd een succes, want hun wijnhuis bestaat meer dan 30 jaar later uit 67 hectare wijngaard op drie verschillende prachtlocaties in Griekenland. De wijnen die ze vandaag produceren zijn van topkwaliteit.

De familie Tselepos heeft wijngaarden op de historische berg Parnonas op 750 meter hoogte, op het prachtige eiland Santorini en in het bekendste Griekse wijngebied, Nemea. Daar zorgen 50 jaar oude wijnstokken en de hoogte van 380 meter voor smaakvolle en intense wijnen.

3 locaties met prachtige gezonde wijngaarden

 

De kracht van inheemse druiven

Aris Tselepos: ‘Onze overtuiging is dat de inheemse druivenvariëteiten alle potentie hebben om wijnen van hoge kwaliteit met een mooie complexiteit te leveren. Daarnaast zijn we grote fan van specifieke kenmerken van internationale druiven die perfect bij onze terroir passen. We leggen de nadruk op de productie van mono-cépage wijnen zodat de kenmerken van de druif zelf goed naar voor kunnen komen.

RESPECT VOOR DE NATUUR

De familie Tselepos werkt hard aan de overgang naar een duurzamer beheer van de productie. Ze nemen ook  specifieke maatregelen zoals minder water gebruik en het plaatsen van zonnepanelen om de ecologische voetafdruk van het landgoed te minimaliseren.

WIJNPARELS UIT SANTORINI

De familie Tselepos bezit wijngaarden tot op het eiland Santorini. Hier zijn het klimaat en de bodem uniek. Het is er ook heel moeilijk om de wijngaarden te beheren omdat de stukken land zo verdeeld zijn en omdat vele eigenaars ervoor kiezen om te investeren in tourisme in plaats van in landbouw. Gelukkig kon de familie Tselepos goede afspraken maken met eigenaars van unieke wijngaarden om hun productie van heel unieke wijnen in Santorini uit te breiden.

“Er hangt een magische sfeer bij het drinken van deze Griekse topwijnen.”

– Lucia

Proef de heerlijke wijnen van dit domein

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Ontdek meer WHOOwine wijnmakers

CARCASSONNE – FRANKRIJK
NIEUWERKERKEN – HASPENGOUW – BELGIË
NAVARRA – SPANJE
DÃO – PORTUGAL
Scroll naar boven