Vignoble Mingot

SAVIGNAC DE L’ISLE – BORDEAUX RECHTEROEVER – FRANKRIJK

Pure wijn en beredeneerde teelt

Familie Mingot is een prachtig familiebedrijf van 22 hectare in AOC Bordeaux en Lalande de Pomerol. Château Maréchaux, de thuisbasis van de familie, kijkt uit op de prestigieuze dorpen Saint-Émilion en Pomerol. Om hun heerlijke, pure wijnen te maken, werkt de familie met het beste dat de natuur hen te bieden heeft.

Ontdek de
wijnen uit
dit domein

Julien vertelt trots tijdens mijn bezoek aan zijn prachtige wijndomein: “Ik ben blij dat ik mijn Le Petit Comptoir-wijnen mag voorstellen aan de klanten van WHOOwine. Het zijn de perfecte bistrowijnen om jong te drinken en om geweldige momenten met vrienden te delen. Elke fles wordt met de hand in was gedompeld om ze te verzegelen, als teken van de zorg die aan de productie is besteed.”

De wijnen van familie Mingot zijn afkomstig van wijngaarden gelegen met uitzicht op Pomerol.

Grote zorg voor wijn en natuur

Julien: “Onze familie produceert al 3 generaties lang unieke wijnen afkomstig van de uitzonderlijke bodems van de rechteroever van Bordeaux. We maken wijnen met een pure fruitexpressie en elegantie. Onze wijnen zijn een weerspiegeling van onze liefde voor de wijngaard en de druiven die we produceren. We werken met het beste dat de natuur ons te bieden heeft en volgens beredeneerde methoden met respect en passie voor de natuur. Deze methode verplicht ons om ons dagelijks aan te passen aan de seizoenen en de grillen van het klimaat. Ook hebben we het gebruik van herbiciden afgeschaft.”

Julien en zijn papa samen in de moestuin op hun wijndomein. 

Julien verzorgt zijn prachtige wijngaarden met de grootste zorg.

Zicht op het familiedomein vanuit de wijngaard.

“Wat een prachtige goedlachse wijnmaker, je proeft zijn energie in de wijn. Ogen toe en leven als God in Frankrijk."

– Lucia

Proef de heerlijke wijnen van dit domein

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Ontdek meer WHOOwine wijnmakers

NAVARRA – SPANJE
DÃO – PORTUGAL
MONFORTE D’ALBA – PIEMONTE – ITALIË
BRDA – SLOVENIË
Scroll naar boven