Familie Duso

COSTABISSARA – VENETO – ITALIË

Historische familieboerderij

Familie Duso maakt al 4 generaties lang wijnen van topkwaliteit in Veneto, het noordoosten van Italië. De familie werkt met veel respect voor de natuur, zonder onnodige sproeistoffen en met veel talent en ervaring in de wijnkelder.

Ontdek de
wijnen uit
dit domein
Ca' Duso

Duso Giobatta kocht het eerste deel van het landgoed in 1890, samen met de 2e generatie – Angelo en Beniamino die de eerste wijngaarden cultiveerden – en de 3e generatie – broers Giovanni Battista en Lino die de wijnkelder bouwden – legde hij de basis voor Alice en Simone, de 4e generatie van de Duso-familie.

Ca' Duso landkaart
Het wijndomein van familie Duso bevindt zich in een rijk en afwisselend landschap met wijngaarden en bossen in het Italiaanse Costabissara.
Ca' Duso

Kwalitatieve en vooral duurzame wijnen

Familie Duso heeft kwaliteit als prioritaire missie! Alles vertrekt vanuit het veld: kort snoeien om de opbrengst te beperken, mechanische verwerking om onkruid te bestrijden, handmatige oogst met respect voor natuurlijke rijpingstijden, sorteren van trossen in kleine kratten om te voorkomen dat ze breken en tot slot snel transport naar de kelder, om de tijd tussen oogsten en persen te verkorten en zo alle kenmerken van de druif optimaal te behouden. Om wijnen van topkwaliteit te maken, wachten ze met de pluk tot de druiven perfect rijp zijn.

Elke wijngaard zijn eigen wijn

Het bijzondere aan Ca’ Duso is dat elke wijngaard zorgt voor de productie van 1 wijn. Op de achterzijde van het etiket zie je telkens de tekening en de ligging van de wijngaard. De voorkant van het etiket toont de historische naam van het perceel en het nummer van de kadastrale kaart.

Ca' Duso

De bodem en de ligging van de wijngaard beïnvloeden de smaak van de druiven en dus ook de wijn. De witte druivensoorten worden verbouwd aan de westkant, een gebied dat voornamelijk van vulkanische oorsprong is, waar de basaltbodems helpen om de finesse en aromatische persistentie te versterken. De rode druivensoorten daarentegen worden geteeld in het zuidoosten, waar de bodems bestaan uit rode klei, rijk aan kalkskelet en meer structuur aan de wijnen geven.

Ca' Duso

 

“Zo mooi dat je tussen de verschillende generaties wijnmakers in de familie Duso het respect, de trots en de energie voelt.”

– Lucia

Proef de heerlijke wijnen van dit domein

Abonneer je en ontvang

Abonneer je en ontvang mooie kortingen op alle wijnen

mooie kortingen

op alle wijnen

Ontdek meer WHOOwine wijnmakers

NIEUWERKERKEN – HASPENGOUW – BELGIË
NAVARRA – SPANJE
DÃO – PORTUGAL
MONFORTE D’ALBA – PIEMONTE – ITALIË
Scroll naar boven